Direct testen in Zutphen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Zutphen – Bij Klachten Direct testen!

Waarom is een GGD corona sneltest nog niet volledig ontwikkeld?

De GGD test al maanden met de corona test. Deze PCR-test kijkt of het coronavirus aanwezig is. Dit is een proces dat onderzoek behoeft in het laboratorium, maar waardoor het dus ook langer duurt voordat je de uitslag van de test binnen hebt. Je zit hierdoortot twee dagen in spanning te wachten. De komst van de coronasneltest van de GGD Zutphen komt echter steeds dichterbij. Waar deze eerst alleen voor cruciale beroepen op de markt wordt gebracht, moet het in een later stadium ook voor een breder publiek beschikbaarzijn. Maar de test is nog altijd in ontwikkeling en het kan dus nog even duren voordat deze daadwerkelijk gebruikt wordt.

De betrouwbaarheid omhoog schalen

De GGD Zutphen COVID-19 sneltest was in eerste instantie nog niet betrouwbaar genoeg om voor een breed publiek in te zetten. Hoewel het eenvoudig is om meerdere mensen op een dag te testen en van een uitslag te voorzien, konden er ook onjuiste resultaten uit komen.Dit kwam doordat deze test bijvoorbeeld ook Influenza op kon pakken. Tevens kon er zonder de standaard klachten niet getest worden. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen getest kunnen worden, blijft de test nog volop in ontwikkeling enkan dus nog niet ingezet worden. Het moment komt echter wel steeds dichterbij.

Steeds weer in ontwikkeling

Dit komt doordat er veel onderzoek gedaan is naar het coronavirus. De GGD Zutphen kan de coronasneltest daarom in gaan zetten, waarbij er daadwerkelijk gezien kan worden of iemand het virus bij zich draagt. De afgelopen maanden stonden helemaal in het teken vande ontwikkelingen. Alleen is het dan alsnog de vraag of het echt zo betrouwbaar is als de PCR-test. De werking van de test zal daarom ook na de inzet nog gemonitord worden en eventuele aanpassingen blijven voortdurend gemaakt worden.

Waarom wordt de ademtest nog niet uitgevoerd bij consumenten?

Er zijn verschillende testlocaties waar je als consument terecht kunt als je klachten van het coronavirus ervaart. Zo kun je de GGD in Zutphen coronavirustest uit laten voeren, maar ook de GGD Zutphen COVID-19 sneltest als je een vitaal beroep hebt. Echter bestaat er ook nog deademtest. Deze test kan door middel van jouw adem aangeven of je een besmetting hebt. Alleen wordt deze test nog niet ingezet voor consumenten. Uitsluitend bij bedrijven dient het namelijk als hulpmiddel om te zien of er andere testen nodig zijn omde betrouwbare uitslag in handen te krijgen.

Lagere kans op besmettingen

De ademtest kan voor werkgevers een eerste beeld geven van mogelijke besmettingen. Hiervoor hoeft er geen lichamelijk contact te zijn, waardoor de kans op een nieuwe besmetting ook voorkomen kan worden. Echter geeft het geen volledig betrouwbare uitslagvan de situatie. Indien er een mogelijke besmetting is, moet de werknemer een afspraak maken voor de GGD in Zutphen coronavirus test om te zien of de waarnemingen correct waren. In dit geval kan het wel tot twee dagen duren voordat er een uitslag bekend is. Er kanwel een veiligere werkomgeving gecreëerd worden.

Niet volledig betrouwbaar als test

De ademtest wordt ook nog niet als volledig betrouwbaar beschouwd. Via de adem is het namelijk niet goed te ontdekken of er daadwerkelijk cellen van het coronavirus in het lichaam zitten of dat er wellicht iets anders aan de hand is. Ook dit maakt hetniet mogelijk om op grote schaal te gaan testen door middel van deze methode. Uiteindelijk moet er een goede afweging gemaakt worden welke testen er gebruikt gaan worden en waarmee bedrijven het meest gebaat zijn.

Coronatest GGD in Zutphen boeken

Kun je jouw huis verlaten met een positieve uitslag van de corona sneltest?

De uitslag van de GGD Zutphen coronasneltest is binnen een korte tijd binnen. Hierdoor heb je bijvoorbeeld weinig tijd om te schakelen bij een positieve coronatest. Want hoe ga je ervoor zorgen dat je de quarantaineperiode door gaat komen? Daarnaast vraag jeje vaak af of je nog naar buiten kunt. Zonder klachten ga je je al snel vervelen binnenshuis en dan is een rondje lopen vaak een goede oplossing. Alleen is het met een positieve test niet meer mogelijk. Vanaf het moment dat je test binnen is, magje namelijk geen stap meer buiten de deur zetten.

Binnen blijven met of zonder klachten

Een van de veiligheidsmaatregelen na het verkrijgen van een positieve uitslag van de GGD Zutphen coronasneltest is dat je niet meer naar buiten mag. Je moet in volledige quarantaine voor minimaal twee weken. Zelfs als de klachten verdwijnen is het de bedoeling dat je dezetijd uitzit. Ook jouw gezinsleden mogen de eerste week niet naar buiten. Zij moeten namelijk in de gaten houden of zij geen klachten hebben. Zonder klachten mogen zij na een week hun werkzaamheden weer herpakken, zolang jij je maar afzondert van derest.

Zoveel mogelijk contact voorkomen

Daarnaast mag je met een positieve uitslag van de GGD Zutphen coronavirus sneltest geen mensen binnenlaten. Het is daarom verstandig om jouw omgeving in te lichten. Voornamelijk de mensen die boodschappen voor jou gaan doen, moeten extra voorzichtig zijn. Zo moetendeze boodschappen bijvoorbeeld voor de deur neergezet worden. Op deze manier worden extra besmettingen voorkomen en kun jij ook weer aansterken. Uiteindelijk kun je zelf weer van alles gaan doen als het coronavirus verdwenen is.

GGD Zutphen - coronavirus test contact

Waar kun je een GGD corona sneltest laten afnemen?

Voor veel beroepen is het van belang dat er zo snel mogelijk getest wordt bij verdenking van het coronavirus. Politie, zorgmedewerkers en brandweer zijn immers de gehele dag in contact met mensen, waardoor besmettingen regelmatig plaatsvinden. De GGD Zutphencoronasneltest biedt hier een oplossing voor. Alleen is het nog lang niet overal mogelijk om deze test af te laten nemen. Je moet daarom in jouw omgeving gaan kijken waar de test afgenomen wordt, zodat je direct een afspraak kunt gaan maken.

Meerdere testlocaties ingericht

De GGD Zutphen coronavirus test heeft veel verschillende testlocaties. Om zoveel mogelijk verspreiding te krijgen kunnen de wachttijden namelijk aanzienlijk korter gemaakt worden. Zo kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar de testlocatie die daarna het dichtstbijligt, zodat je eerder aan de beurt bent. Ook kan hiermee voorkomen worden dat de test op een bepaalde plek op dreigt te raken. Met deze verspreiding zijn er ook minder besmettingen mogelijk. Iedereen staat immers niet meer op dezelfde plek te wachten.

Zo min mogelijk kans op besmettingen

Daarbij is de GGD Zutphen coronavirus test uitsluitend op de testlocaties af te nemen. Je hoeft hierdoor niet naar een kantoor toe, waardoor de kans op besmettingen nog kleiner wordt. Bij de testlocatie blijf je namelijk gewoon in jouw auto wachten tot je aan de beurtbent. Je komt hierdoor ook niet in contact met iemand anders die mogelijk besmet is geraakt met het virus. Ook heb je zo min mogelijk contact met medewerkers van de GGD in Zutphen. De kans dat je het coronavirus daar oploopt is daarom nihil, terwijl je wel eentestuitslag kunt krijgen.

Corona Test Zutphen

Waardering: 9.74/10 – gebasseerd on 307 reviews
  • Zutphen
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 9:00-12:50
  • Dinsdag 9:00-12:50
  • Woensdag 9:00-12:50
  • Donderdag 9:00-11:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Noord- en Oost Gelderland,Apeldoorn, Teuge, Gelderland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *