Direct testen in Ubbergen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Ubbergen – Bij Klachten Direct testen!

Zijn er speciale corona testen voor medewerkers?

Als je aan het werk bent op locatie is er een grote kans dat je besmet raakt met het coronavirus. Dit kan voor grotere problemen zorgen als er mensen zijn die met klachten door blijven werken. Het kan daarom verstandig zijn om als bedrijfsarts op de hoogtete zijn van de verschillende corona testen die er te verkrijgen zijn. Zo kan er in een vroeg stadium namelijk al gezien worden of iemand besmet is met het virus, zodat er achteraf ook geen grote uitbraak komt. Daarbij zijn er echter geen andere coronatesten te vinden voor medewerkers als voor consumenten.

Altijd een afspraak bij de GGD

Indien een medewerker wellicht besmet is met het corona virus moet er een afspraak gemaakt worden voor de GGD coronavirus test in Ubbergen. Zorgverleners kunnen juist weer terecht bij de GGD Ubbergen coronasneltest. De afspraak kan eenvoudig via de website van de GGD gemaakt worden.Er hoeft dus niet veel tijd overheen te gaan voordat iedereen weet wie er besmet is met het coronavirus. Hierdoor kan er veel voorkomen worden en hoeft het bedrijf niet volledig stilgelegd te worden. Daarbij kunnen ook direct de nodige stappen ondernomenworden, zodat de juiste mensen in quarantaine gaan.

Onbetrouwbaarheid van coronasneltesten

De GGD Ubbergen coronavirustest is dus de algemene test die afgenomen moet worden indien er een besmette medewerker is. Echter kan de bedrijfsarts ook al testen door middel van een coronasneltest. Hiervoor moet er wel een BIG-registratie aanwezig zijn. De BIG-registratiemaakt de uitslag van de testen namelijk betrouwbaar. Daarbij moet er wel rekening mee gehouden worden dat de sneltesten niet altijd even betrouwbaar zijn. Er kan namelijk ook een negatieve test te vinden zijn terwijl de klachten wel aanhouden.

Wanneer kun je de GGD Ubbergen corona test niet laten doen?

De GGD coronavirustest is al jarenlang het meetinstrument om te bekijken of iemand besmet is met het coronavirus. Daarbij wordt uitvoerig onderzoek gedaan in het laboratorium, zodat er ook meer bekend wordt over het virus zelf en de symptomen die iemand ervaart.Op deze manier kunnen er ook sneller behandelmethoden ontwikkeld worden. Echter kan lang niet iedereen de corona test laten doen. Hier zijn namelijk verschillende voorwaarden aan verbonden, zodat de testen niet op dreigen te raken.

Uitsluitend met symptomen testen

De GGD coronavirus test in Ubbergen was in het begin van het coronavirus erg schaars. Er moesten daarom voorwaarden opgesteld worden om te voorkomen dat iedereen massaal ging laten testen. Zo moest je verschillende symptomen hebben, waarbij koorts een vereiste was. Doordatlater bleek dat lang niet iedereen koorts had, werden de voorwaarden bijgesteld. Wel moesten de symptomen aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat mensen niet onnodig gingen laten testen. Uiteindelijk leidde het wel alsnog tot lange wachttijden.

Na een lange besmetting niet testen

Daarbij konden mensen zich ook niet zomaar laten testen als er al langere tijd sprake was van symptomen. De GGD Ubbergen coronavirus test kon daarom het beste binnen een week na de besmetting uitgevoerd worden. Ook hiermee werden veel mensen eruit gehaald die beterin thuisisolatie konden gaan dan de test uit laten voeren. Uiteindelijk kon dit de schaarste voorkomen en kon er wel een duidelijk beeld komen van het coronavirus en de gevolgen ervan. 

GGDcoronatest in Ubbergen aanvragen

Hoe lang moet je wachten op de uitslag van een antigeen-test?

De antigeen-test om te kunnen testen op het coronavirus is bedoeld om zo snel mogelijk een uitslag door te kunnen geven aan iemand met klachten. Er zijn veel mensen die hiermee gebaat kunnen zijn, zeker als het gaat om vitale beroepen. In de zorg kunje immers snel iemand besmetten, waardoor je beter zo snel mogelijk in isolatie kunt gaan. Zo kun je onder andere bij de GGD de coronasneltest uit gaan voeren. Daarna is het wachten op de uitslag. In tegenstelling tot met de PCR-test hoef je echtergeen dagen te wachten tot de uitslag bekend wordt gemaakt.

Eenvoudig af te lezen op de test

De antigeen-test kan binnen een uur een uitslag geven. De eiwitten worden direct opgevangen door de test, waarna er strepen op de test te zien zijn. Bij een streep ben je niet besmet met het coronavirus, bij twee strepen betekent het dat het coronavirusin jouw lichaam te vinden is. De test is dus eenvoudig af te lezen door medewerkers van bijvoorbeeld de GGD. De GGD Ubbergen corona sneltest kan daarbij voor veel meer testen op een dag zorgen. Dit kan de testen op den duur ook met minder lange wachttijdenbeschikbaar maken voor meer mensen. Daarbij kan er sneller actie ondernomen worden.

Verschillende handelingen uit te voeren

De GGD Ubbergen corona sneltest geeft zowel bij een positieve als negatieve uitslag binnen een korte tijd een antwoord. De negatieve uitslagen zijn voornamelijk goed om minder ziekteverzuim te krijgen. Wel kunnen er klachten aanwezig zijn. Deze dienen te allentijde in de gaten gehouden te moeten worden. Bij een positieve test wordt alles in werking gezet zoals ook bij de PCR-test gebeurt. Zo moet een positief getest persoon in quarantaine en moet er tegelijkertijd een bron- en contactonderzoek ingesteldworden om zoveel mogelijk besmettingen te kunnen voorkomen. 

GGD Ubbergen - test contact

Is de GGD corona sneltest betrouwbaar genoeg zonder symptomen?

De COVID-19 sneltest wordt voornamelijk uitgevoerd wanneer er symptomen van het coronavirus aanwezig zijn. Hiermee krijg je namelijk de meest betrouwbare uitslag in handen. Daarbij heb je vaak geen aanleiding tot testen wanneer er geen klachten zijn.Je kunt je daarom afvragen of de test ook betrouwbaar is wanneer je zonder klachten naar de testlocatie toe gaat. Er bestaan verschillende verhalen over de betrouwbaarheid van een sneltest, omdat er ook al aangetoond is dat deze wellicht niet allesop kan pakken.

Een afspraak maken voor de test

De GGD Ubbergen COVID-19 sneltest werkt het beste wanneer er al klachten zijn. In dit geval zijn de cellen van het coronavirus namelijk al goed aanwezig in het lichaam, waardoor de test niet gevoelig hoeft te zijn voor het virus. Hoe meer symptomen er aanwezig zijn,hoe aannemelijker het is dat je besmet bent. Het is daarom verstandig om alleen met klachten een afspraak te maken voor de test. In dit geval krijg je namelijk ook voorrang en kan er voorkomen worden dat er een schaarste plaatsvindt van de testen.Er zijn namelijk nog niet voldoende coronasneltesten op de markt beschikbaar om iedereen te kunnen testen.

Jouw gezondheid in de gaten houden

Echter is de GGD Ubbergen corona sneltest wel zo ver ontwikkeld dat deze het coronavirus ook op kan pikken wanneer er geen symptomen aanwezig zijn. Hierdoor is de uitslag van de test altijd betrouwbaar. In slechts enkele gevallen komt er een onjuiste uitslag uit.Dit is voornamelijk wanneer er in een te vroeg stadium getest wordt. Op dat moment zijn er nog niet voldoende cellen aanwezig en kan de test nog niet uitwijzen of iemand besmet is met het coronavirus. Je zult daarom ook zelf in de gaten moeten houdenof je klachten gaat ontwikkelen of dat je met iemand in contact bent geweest die besmet is met het coronavirus.

Corona Test Ubbergen

Waardering: 9.55/10 – gebasseerd on 280 reviews
  • Ubbergen
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-17:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Gelderland-Zuid,Duiven, Groessen, Lathum, Loo Gld, Loo Gld, Westervoort, Zevenaar, Gelderland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *