Direct testen in Sittard - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Sittard – Bij Klachten Direct testen!

Waarom is de GGD coronavirus sneltest in Sittard niet voor iedereen beschikbaar?

De GGD Sittard coronavirus sneltest wordt langzaam uitgerold. Echter wordt deze test niet direct voor iedereen ingezet. In eerste instantie is deze test er namelijk voor bedoeld om zoveel mogelijk zorgverleners in een korte tijd te kunnen testen, zodat er geen ziekteverzuimop kan treden. Daarbij is dit ook de groep die het meeste met anderen in contact komt. De kans op besmetting is hier vele malen groter dan bij iedereen die thuis werkt. Ook andere beroepen zullen uiteindelijk met een sneltest kunnen kijken of hetcoronavirus aanwezig is.

Voorrang voor vitale beroepen

De reden dat de GGD de coronasneltest nog niet voor iedereen beschikbaar stelt, is eenvoudig. De vitale beroepen moeten nu namelijk langer wachten totdat de test uitgevoerd kan worden. Er kunnen enkele dagen voorbijgaan voordat iemand naar de testlocatiekan. In deze dagen mag er niet gewerkt worden en zullen er dus ook minder patiënten geholpen kunnen worden. Ook kan een uitslag lang op zich laten wachten. Uiteindelijk kunnen mensen dus meer dan een week niet op de werkvloer komen, ondanks datde test uiteindelijk negatief blijkt te zijn. De sneltest moet hier verandering in brengen.

Veel extra tijd gaan kosten

Daarbij is de volledige betrouwbaarheid van de GGD Sittard COVID-19 sneltest nog niet volledig vastgesteld. Hoewel de test volop ontwikkeld is en steeds beter is geworden, kan er nog niet met zekerheid gezegd worden dat deze even betrouwbaar is als de PCR-test.In sommige gevallen kun je namelijk wel klachten ervaren, terwijl er een negatief testresultaat verschijnt. Een zorgverlener moet dan gaan kijken of de uitslag correct is. Als dit bij iedereen gedaan moet worden, kan het wederom veel tijd gaan kosten.

Hoe kun je de GGD test zelf uitvoeren?

Met de komst van de coronasneltest van de GGD Sittard rees ook de vraag of je deze test zelf uit kunt voeren. Naar de testlocatie gaan kan immers al gauw tijd in beslag nemen, terwijl je met erge klachten het liefst thuisblijft. Je zou daarom het liefste eentestset willen bestellen, zodat je thuis de test kunt doen en de uitslag af kunt lezen. Echter is dit nog niet mogelijk. De GGD zet hier namelijk een zorgverlener op, omdat de test alleen goed uitgevoerd kan worden bij klachten en er anders naderonderzoek gedaan moet worden.

Alleen op locatie uit te voeren

De GGD Sittard coronavirus sneltest kan dus niet zelf uitgevoerd worden. In tegenstelling daarvan moet je een afspraak maken bij een testlocatie. Op dit moment kan de test alleen uitgevoerd worden voor cruciale beroepen. Dit zijn namelijk de beroepen waar de werknemerszo snel mogelijk weer aan het werk moeten gaan na de uitslag van de test, omdat er anders handen tekortkomen. Denk daarbij aan zorgverleners, die dag en nacht klaarstaan om mensen met het coronavirus te helpen tegen de strijd.

Meer dan alleen de coronasneltest

Voordat je de coronasneltest kunt laten uitvoeren moet je een afspraak maken bij de GGD Sittard. Online of telefonisch geef je jouw klachten en persoonsgegevens door, waarna er een afspraak ingepland wordt bij de dichtstbijzijnde testlocatie. Ook krijg je hieruitgelegd welke veiligheidsmaatregelen je voor, tijdens en na de test moet treffen. Indien de uitslag negatief is en je hebt toch erge klachten kan de zorgverlener bekijken of er wellicht iets anders aan de hand is. Zo blijf je toch niet zitten met ziekte, maarwordt er een gedegen onderzoek gedaan naar de oorzaak.

GGD coronatest boeken in Sittard

Hoeveel kost het ondergaan van een serologische test?

Bij de GGD kun je gratis een corona test of coronasneltest uit laten voeren. Deze testen behoren namelijk tot de algemene zorg in Nederland. Je ziet hiermee of je besmet bent met het coronavirus en moet eventueel in quarantaine gaan. Er zijn echter ookmensen die geen klachten van het virus ervaren en toch besmet blijken te zijn geweest. Deze mensen zouden kunnen kijken of er antistoffen in het lichaam zijn door middel van een serologische test. Deze serologische test wordt door meerdere instantiesaangeboden en komen ook met andere kosten.

Gratis een mogelijkheid tot de test

Als je een betrouwbare serologische test uit wilt laten voeren, word je vaak uitgenodigd voor een wetenschappelijk onderzoek. Indien er een uitnodiging is, worden er geen kosten in rekening gebracht. Lang niet iedereen komt echter in aanmerking voor dezetest en je zult daarom vaak niet weten of je het coronavirus hebt gehad. Alleen de mensen met klachten en een positieve test zullen dit weten. Dit zijn ook vaak de mensen die een uitnodiging krijgen voor dit onderzoek, omdat de kans dan namelijk grootis dat er antistoffen in het lichaam zitten en er een gedegen onderzoek uit kan gaan komen.

Hoge bedragen bij commerciële bedrijven

Echter zijn er ook veel commerciële aanbieders die de serologische test aanbieden. In dit geval zijn er vaak hoge kosten aan verbonden. De bedrijven willen er namelijk ook wat aan verdienen. Deze testen zijn echter nooit betrouwbaar. Vaak moet jede testen zelf uitvoeren, waardoor je het wellicht niet op de juiste manier doet. Ook worden de resultaten nergens vermeld, terwijl bedrijven verplicht zijn om positieve testen door te geven aan de GGD Sittard. In dit geval kan het dus ook grote risico’smet zich meebrengen.

GGD Sittard - covid test contact

Corona Test Sittard

Waardering: 9.3/10 – gebasseerd on 311 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Zuid Limburg,Heerlen, Hoensbroek, Voerendaal, Wijnandsrade, Limburg, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *