Direct testen in Schiphol - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Schiphol – Bij Klachten Direct testen!

Wanneer toont de GGD corona sneltest Schiphol aan of het coronavirus aanwezig is?

De GGD test moet ervoor zorgen dat er sneller gekeken kan worden of iemand het coronavirus bij zich draagt. De test geeft binnen een uur een uitslag weer, waardoor de thuisisolatie bijvoorbeeld veel korter hoeft te duren. Iemand met een negatieveuitslag kan immers direct weer naar buiten als er geen ernstige klachten meer zijn. De test kan dit op meerdere manieren aantonen en een medewerker kan contact met jou opnemen om de uitslag met jou door te spreken en te bekijken of er meer onderzoeknodig is.

Eenvoudig af te lezen van het meetinstrument

Bij de GGD Schiphol coronasneltest wordt gewerkt aan de hand van strepen. Dit is eigenlijk hetzelfde als bij een zwangerschapstest. Een streep betekent dat het coronavirus niet aanwezig is en twee strepen betekent dat je positief getest bent. Hierdoor is er geenonderzoek in het laboratorium nodig. Iedereen kan deze uitslag namelijk aflezen. Medewerkers van de GGD Haarlemmermeer wachten daarom de uitslag af en zullen contact met je opnemen. Indien deze positief is, wordt er ook direct een bron- en contactonderzoek gestart.

Het ziektebeeld altijd monitoren

Het is echter belangrijk dat je de coronasneltest door de GGD uit laat voeren. Je gaat immers met klachten die duiden op het virus naar de testlocatie. Als de test negatief is, kan het zijn dat je je verder moet laten onderzoeken of nog langer thuis moetblijven totdat de klachten verdwijnen. Mocht de test positief zijn, dan moeten er weer andere stappen ondernomen worden. Een zorgverlener geeft jou daarom altijd adviezen over het verloop van de periode, waardoor je weet waar je aan toe bent.

Waarom bestaan er verschillende testen voor het coronavirus?

Iedere dag worden veel mensen getest op het coronavirus. Met klachten moet er namelijk direct gekeken worden of er een besmetting is van het virus of dat de klachten wellicht heel ergens anders vandaan komen. Doordat er steeds meer behoefte was aan eenandere manier van testen, zijn er testen ontwikkeld die veel sneller of veel eenvoudiger tot een resultaat konden komen. Hierdoor is het niet meer alleen gebleven bij de PCR-test, maar waren er bijvoorbeeld ook antigeen-testen ontwikellend.

Klachten en het testen op het coronavirus

De PCR-test wordt ook wel de GGDcoronatest.nl Schiphol genoemd. Deze test meet de eiwitten in het lichaam en is zeer gevoelig voor het huidige coronavirus. De uitslag zal hierdoor altijd betrouwbaar zijn. Alleen wanneer je in een te vroeg stadium gaat testen kanhet zijn dat de corona test nog niet alles kan meten. Hierdoor moet je zelf jouw klachten ook nog in de gaten houden. De antigeen-test is ook wel de GGD test. Binnen een uur kun je hiermee het antwoord al weten, waardoor er ook sneller eenquarantaineperiode ingesteld kan worden bij een positieve test. Het aantal besmettingen zou hiermee nog veel lager kunnen worden.

Op verschillende vlakken testen in te zetten

De verschillende testen worden op verschillende gebieden ingezet. De GGD Schiphol coronavirustest is de commerciële test, die voor iedereen in Nederland beschikbaar is. Hiervoor zijn ook veel testlocaties te vinden. De GGD Schiphol COVID-19 sneltest is juist weer voornamelijkvoor zorgverleners. Hier is de kans dat iemand besmet bent vele malen groter en daarnaast werkt iedereen voor een langere tijd per dag samen. Het wordt hierdoor wellicht eenvoudiger om tot een bestrijding over te gaan. Door de testen steeds weer inte zetten kan er uiteindelijk bekeken worden of het coronavirus langzaam begint te verdwijnen.

Corona test GGD in Schiphol aanvragen

Waarom kunnen symptomen gevaarlijk zijn voor risicogroepen?

Het coronavirus kan veel mensenlevens kosten. De meeste levens die al ontnomen zijn, zijn van mensen die onderliggende klachten hadden. Risicogroepen, zoals ouderen en zieken, hebben een grotere kans dat ze de strijd niet overleven. Mensen die normaalgesproken gezond zijn, kunnen echter wel ernstig ziek worden. Onderschatten is daarom geen optie. Toch is er een groot verschil terug te zien in de symptomen en het aantal sterfgevallen bij risicogroepen. Maar waarom kunnen deze symptomen dan zo gevaarlijkzijn voor deze groepen.

Iedere klacht is er een te veel

Bij veel risicogroepen zijn de meeste ziekteverschijnselen al een gevaar. Of het nu gaat om de griep, het coronavirus of een ander virus of bacterie, de klachten kunnen zich al snel opstapelen en voor veel problemen gaan zorgen. Daarom krijgen veel risicogroepenbij opname in het ziekenhuis al te maken met de corona test van de GGD in Schiphol. Ook moeten hier de klachten beter in de gaten worden gehouden. Hoesten, kortademigheid en koorts leiden vaak tot erger en kunnen dan zelfs dodelijk zijn. Of het nu bij jong ofoud is, het kan dus voor veel doden gaan zorgen als het coronavirus om de hoek komt kijken.

Een test doen om zeker te weten

Daarnaast zijn de symptomen ook voor niet-risicogroepen een gevaar. Kortademigheid kan namelijk lang aanhouden en mensen kunnen stikken als het verder op de longen slaat. De symptomen moeten daarom te allen tijde serieus worden genomen. Indien de klachtenaanwezig zijn, is het goed om de GGD coronavirus test te ondergaan. Zo kan er direct een antwoord komen op de vraag of je het coronavirus te pakken hebt en kunnen er eventueel veiligheidsmaatregelen getroffen worden om erger te voorkomen. Mochten de klachten danniet met het virus te maken hebben, dan kun je jouw dagelijkse werkzaamheden gewoon weer hervatten.

GGD Schiphol - coronavirus test

Corona Test Schiphol

Waardering: 9.69/10 – gebasseerd on 388 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Kennemerland,Den Ilp, Landsmeer, Oostzaan, Zaandam, Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *