Direct testen in 's-Hertogenbosch - GGD Coronatest!

GGD Coronatest ‘s-Hertogenbosch – Bij Klachten Direct testen!

Wat zijn de wegen tot aanmelden voor de corona sneltest ‘s-Hertogenbosch?

Als je je wilt aanmelden voor de GGD ‘s-Hertogenbosch coronavirus sneltest kun je je direct af gaan vragen hoe je dit moet doen. Het is immers een nieuwe test, die nog niet gelijk aangegeven staat op de website van de GGD ‘s-Hertogenbosch. Er zijn echter meerdere wegen om de afspraak in teplannen, zodat je toch snel aan de slag kunt gaan. Zo kun je online of telefonisch een afspraak laten maken, maar ook door de bedrijfsarts aangemeld worden op de website. Op deze manier heb je altijd voldoende mogelijkheden en kun je snel te wetenkomen of je besmet bent.

Meerdere manieren van afspraak inplannen

Als je een afspraak gaat maken voor de coronasneltest is het belangrijk om je jouw DigiDof burgerservicenummer bij de hand te hebben. Met mijn jouw DigiDkun je namelijk inloggen op de website, waardoor de gegevens direct in het systeem staan. Bij een telefonischgesprek dien je jouw burgerservicenummer door te geven voor de gegevens. Uiteindelijk zullen de klachten gevraagd worden en kun je aangeven hoe ernstig deze zijn. Er wordt ook altijd gevraagd sinds wanneer je deze klachten ervaart.

Door de bedrijfsarts laten regelen

De GGD coronasneltest in ‘s-Hertogenbosch kan ook door de bedrijfsarts aangevraagd worden. De bedrijfsarts bekijkt hiervoor jouw klachten, waarna je doorgestuurd wordt. Je hoeft er dan zelf helemaal niet meer naar om te kijken. Al jouw gegevens zijn namelijk bekend bij jouwwerkgever, waardoor de afspraak zo ingepland is. Het is wel van belang dat dit op een goede manier met jou gecommuniceerd wordt, zodat je ook op het juiste moment op de testlocatie aanwezig bent. Dezelfde dag kun je jouw uitslag nog doorgeven aande werkgever en eventueel weer aan het werk.

Wat is een coronasneltest?

De naam is al vaak voorbijgekomen: de coronasneltest. Deze sneltest moet in een korte tijd aantonen of je het coronavirus bij je draagt. Het is een test die voornamelijk gevoelig is wanneer je klachten ervaart. In een te vroeg stadium testen kan daaromeen onbetrouwbare uitslag geven. Bij de GGD ‘s-Hertogenbosch de coronasneltest uit laten voeren is op dit moment alleen nodig als je als zorgverlener of bij een ander vitaal beroep aan de slag bent, en je moet er ook de nodige klachten voor hebben. Je kunt echterwel alvast gaan kijken wat deze test precies inhoudt en op welke manier er onderzocht wordt.

De GGD coronasneltest in ‘s-Hertogenbosch voor meer doorstroom

De GGD ‘s-Hertogenbosch coronavirus sneltest staat ook bekend als antigeen-test. De test kan de eiwitten in jouw lichaam direct opsporen, waarna er binnen een uur een uitslag volgt. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij de GGD. Je moet dan aangeven welke klachten je hebt,waarna de afspraak bij een testlocatie in de omgeving ingepland wordt. Vanaf het moment dat de afspraak gemaakt is, mag je het huis niet meer verlaten. Ook na de test moet je ervoor zorgen dat je gelijk naar huis gaat. Pas wanneer de uitslag negatiefis, dus als er een streepje op de test te zien is, kun je weer naar buiten. Let dan wel op de klachten die je hebt.

Minder besmettingen in jouw omgeving

De coronasneltest van de GGD ‘s-Hertogenbosch hoeft daarbij niet naar een laboratorium gestuurd te worden. Dit maakt de tijd tussen de test en de uitslag ook vele malen korter. Het onderzoek wordt niet gedaan, maar de test zelf geeft de uitslag aan. Voor jou kan dit betekenendat je binnen een uur al een antwoord hebt en wellicht weer aan het werk kunt gaan. Ook is de kans veel kleiner dat je iemand in de tussentijd kunt besmetten. Je hebt immers sneller antwoord en dus ook minder contact met mensen uit de omgeving.

GGDcoronatest in 's-Hertogenbosch boeken

Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

Bij de GGD coronavirus test of de GGD coronasneltest wordt vaak gevraagd welke symptomen je hebt. De verschillende symptomen kunnen namelijk al veel zeggen over de kans op besmetting. Het coronavirus kent een aantal veel voorkomende symptomen, maar tegelijkertijdervaren mensen ook geheel andere klachten of zelfs helemaal niets. Dit maakt het niet eenvoudig om te zeggen wat er nou echt bij het virus hoort en hoeveel mensen er rondlopen met het virus zonder dat zij het weten. Ook vinden er voortdurend veranderingenplaats, waardoor het ook niet makkelijk wordt gemaakt voor zorgverleners.

Symptomen in de gaten houden

De meest voorkomende symptomen van het coronavirus zijn al vanaf het begin bekend. Zo vallen hier onder andere een neusverkoudheid, hoesten en niezen onder. Ook koorts komt veelvuldig voor bij mensen die het coronavirus hebben. Voordat je een afspraakkunt maken bij de GGD voor een corona test of een coronasneltest moet je daarom altijd aangeven of je een van deze klachten hebt. Daarnaast worden spierpijnen en kortademigheid ook vaak meegenomen in het gesprek. Dit kan namelijk ook al veel aangevenover de besmetting met het coronavirus en komen ook steeds vaker voor.

Bepalen of iemand een afspraak moet maken

Het coronavirus verandert echter voortdurend. Hierdoor is het nooit met zekerheid te zeggen welke symptomen erbij horen en moet er soms op de goede gok een test ingepland worden. Dit maakt het ook niet altijd eenvoudig voor een medewerker van de GGD.Want hoe bepaal je nou of iemand een afspraak moet maken voor de test of beter in thuisisolatie kan gaan totdat de klachten verdwijnen. Tegelijkertijd moeten er ook zoveel mogelijk mensen getest worden om te zien of er verbetering in zit naar aanleidingvan de maatregelen.

GGD 's-Hertogenbosch - corona telefoonnummer

Waarom is de GGD coronasneltest in ‘s-Hertogenbosch ontwikkeld?

Maandenlang is er gewerkt met een PCR-test, die moest uitwijzen of iemand het coronavirus bij zich droeg of niet. Dit is een nauwkeurige test, die uitsluitend op de cellen van het coronavirus test. De uitslag van de test laat echter 24 tot 48 uur op zichwachten. Er was daarom ook behoefte aan een test die veel sneller de uitslag door kon geven. Hiervoor is de GGD ‘s-Hertogenbosch coronasneltest ontwikkeld. Deze test is nog niet volledig uitgerold, maar moet binnenkort voor de cruciale beroepen beschikbaar worden.Met de test kan binnen een uur vastgesteld worden of het om corona gaat.

De test moet betrouwbaar genoeg zijn

De coronasneltest ‘s-Hertogenbosch komt pas op de markt als de betrouwbaarheid ervan gegarandeerd is. Dit punt is op dit moment bereikt, waardoor de sneltest uitgerold kan gaan worden. Hierbij gaat het voornamelijk om de cruciale beroepen, waarbij mensen snel weerde werkvloer op moeten. Zo kunnen mensen in de zorg aanspraak maken op de sneltest. Zodra de afspraak gemaakt is, kan er binnen een korte tijd een test afgenomen worden. Daarna is er binnen een uur een uitslag bekend. Indien deze positief is, wordende standaard corona maatreglen in acht genomen. Dit houdt in dat je voor twee weken in quarantaine moet.

Ziekteverzuim kunnen voorkomen

De GGD ‘s-Hertogenbosch coronavirus sneltest kan ook een negatieve uitslag geven. Vooral dit heeft grote voordelen. Mensen die binnen een uur weten dat ze negatief getest zijn en daarbij geen ernstige klachten hebben, kunnen namelijk gelijk weer aan het werk. Zo komt er geentekort aan werknemers en kunnen er weer mensenlevens gered worden door middel van de juiste zorg. Wanneer het voor een groter publiek uitgerold wordt, kan het zelfs voor nog meer voordelen en minder ziekteverzuim zorgen.

Corona Test ‘s-Hertogenbosch

Waardering: 9.13/10 – gebasseerd on 279 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:45
  • Dinsdag 8:00-17:45
  • Woensdag 8:00-17:45
  • Donderdag 8:00-17:45
  • Vrijdag 8:00-17:45
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Hart voor Brabant,Doeveren, Drongelen, Eethen, Elshout, Genderen, Heesbeen, Heusden, Heusden, Oudheusden, Waalwijk, Noord-Brabant, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *