Direct testen in Roosendaal - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Roosendaal – Bij Klachten Direct testen!

Wanneer wordt de coronasneltest Roosendaal ingezet?

De GGD Roosendaal coronasneltest is de nieuwste ontwikkeling. In tegenstelling tot de PCR-test kan deze test binnen een uur aangeven of er een besmetting met het coronavirus is geweest. De test moet ervoor zorgen dat mensen sneller getest kunnen worden en dat daarmeede wachttijden bij de reguliere test ook korter worden. De test wordt daarom in eerste instantie ingezet bij cruciale beroepen. Zorgverleners hebben bijvoorbeeld voorrang bij deze testlocaties, omdat deze zorgverleners ook snel weer aan het werk moetenkunnen als de test negatief is.

De juiste manier van inzetten bepalen

De GGD Roosendaal coronasneltest is een langere tijd niet beschikbaar geweest. Dit komt doordat deze nog niet betrouwbaar was. Er waren verschillende uitslagen die onjuist waren en daarom moesten de testen eerst grondig onderzocht worden. Ook moest gekeken wordenhoe deze het beste ingezet konden worden. Nu dit allemaal gedaan is, zijn de eerste testen beschikbaar bij speciaal daarvoor ingerichte testlocaties. Op dit moment is het echter niet voor iedereen. Mocht je geen cruciaal beroep hebben, dan dien jeeen afspraak te maken voor de gewone corona test van de GGD.

Een goede afweging maken

De GGD Roosendaal coronasneltest is wellicht op een later moment voor iedereen beschikbaar. Er is echter maar een beperkt aantal beschikbaar op het moment, waardoor er zorgvuldig mee omgegaan moet worden. Lang niet iedereen kan hier dus een afspraak voor maken enmensen met cruciale beroepen kunnen in sommige gevallen ook doorverwezen worden naar de PCR-test. Op deze manier worden de wachttijden verspreid en kan er een goed resultaat behaald worden.

Is de GGD coronavirus test Roosendaal betrouwbaar zonder symptomen?

Lang niet iedereen ervaart symptomen bij een besmetting met het coronavirus. Dit is vaak een reden om geen test te ondergaan. Pas wanneer iemand in de omgeving corona heeft en diegene langer dan een paar minuten in jouw buurt is geweest, ga je je zorgenmaken. In dit geval wil je graag een afspraak maken voor de GGD in Roosendaal coronavirustest in Roosendaal. Je hebt nog geen klachten, maar de kans is wel aanwezig dat je besmet bent. De afweging hiervoor is dan duidelijk. Echter is het dan de vraag of de test ook een betrouwbareuitslag gaat geven zonder symptomen.

De gevoeligheid van de PCR-test

De GGD Roosendaal coronavirustest pakt direct op of iemand cellen van het coronavirus in het lichaam heeft zitten. De PCR-test is hier namelijk erg gevoelig voor, waardoor de kans op een betrouwbare uitslag bijna 100 procent is. Hierdoor wordt het ook mogelijk om zondersymptomen te laten testen. Je hoeft namelijk niet altijd ernstige klachten te hebben, terwijl je bijvoorbeeld wel langere tijd in aanraking geweest bent met een besmet persoon. Zo kunnen ook meerdere mensen binnen een huishouden wel of niet ziek wordenen toch het coronavirus te pakken hebben. De uitslagen kunnen hierdoor verschillend zijn.

De betrouwbaarheid in twijfel trekken

Daarnaast zijn er veel negatieve uitslagen van de GGD coronavirus test, terwijl er wel symptomen aanwezig zijn. De symptomen hoeven namelijk niet altijd met het coronavirus in verband te staan. Daarbij gaat het ook om de timing waarmee je je laat testen. Tijdensde incubatietijd is de kans groot dat je een negatieve uitslag krijgt, terwijl je wellicht wel besmet bent. Jouw lichaam heeft dan namelijk nog niet genoeg cellen aangemaakt, waardoor deze niet worden opgepikt door een test. De betrouwbaarheid kanhiermee soms in twijfel getrokken worden.

Corona test GGD in Roosendaal boeken

Waarom kan de coronasneltest niet altijd betrouwbaar zijn?

De GGD Roosendaal COVID-19 sneltest is pas op de markt gebracht toen duidelijk was dat deze betrouwbaar genoeg was om in te zetten als meetinstrument voor het coronavirus. De meeste coronasneltesten zijn namelijk niet betrouwbaar, doordat er aan veel voorwaarden voldaanmoest worden. Zo moesten er bijvoorbeeld altijd klachten aanwezig zijn en kon er ook niet te vroeg getest worden. De coronasneltest van de GGD Roosendaal heeft een hogere gevoeligheid, wat moet leiden tot betere uitslagen en uiteindelijk ook tot minder besmettingen.Alleen blijft het hierbij alsnog een risico of de uitslag volledig juist is of dat er toch sprake is van een besmetting.

Verschillende uitslagen mogelijk

De GGD Roosendaal corona sneltest heeft een hoge gevoeligheid voor het coronavirus. Deze ligt bijna in lijn met de PCR-test die in de commerciële teststraten te vinden is. De coronasneltest moet echter wel ingezet worden indien er klachten aanwezig zijn. Vanafdat moment kunnen er namelijk voldoende cellen in het lichaam zitten. De test kan op dat moment positief of negatief zijn. Bij een positieve test is het duidelijk: je bent besmet met het coronavirus en moet in quarantaine. Bij een negatieve test moetje jouw gezondheid wel in de gaten blijven houden.

Negatief en toch besmet met het virus

De negatieve uitslag van de GGD Roosendaal coronavirus sneltest is namelijk niet altijd betrouwbaar. Zoals gezegd moeten er voldoende cellen in het lichaam aanwezig zijn voordat deze opgemerkt worden door de test. Indien je in een te vroeg stadium naar de testlocatiegaat, is de kans groot dat je toch een negatieve uitslag krijgt bij een besmetting. Dit maakt het niet altijd even eenvoudig. Blijf daarom zelf ook opletten of de klachten verergeren en ga op tijd naar de huisarts. Het zou dan kunnen zijn dat je opnieuween test moet laten doen.

GGD Roosendaal - covid test

Welke corona testen kun je doen bij de GGD Roosendaal?

De GGD locaties in Roosendaal zijn volledig ingericht om op een goede en veilige manier mensen te testen op het coronavirus. Zodra mensen met klachten zich aanmelden, wordt direct gekeken naar het beste tijdstipbij een locatie in de omgeving. Er zijn daarbij ook locaties ingericht die voornamelijk voor de commerciële testen zijn, maar ook locaties waar bijvoorbeeld zorgverleners terecht kunnen om snel een uitslag te kunnen verkrijgen. Hiervoor wordenverschillende corona testen aangeboden.

Op grote schaal kunnen testen

Een van de corona testen die je kunt doen is de GGDcoronatest.nl in Roosendaal. Dit is de test die voor iedereen beschikbaar is gesteld en waarmee al veel besmettingen vastgesteld zijn. Dit is de meest betrouwbare variant en kan zelfs in een vroeger stadium van de besmettingal een goede uitslag geven. Op grote schaal worden mensen vanuit de gehele omgeving getest en de besmettingen kunnen meegenomen worden in het beeld dat gecreëerd wordt om het totale aantal besmettingen door te kunnen geven. Hierdoor kunnen ookde maatregelen weer aangepast worden.

In korte tijd antwoorden over besmettingen

Daarnaast kunnen onder andere zorgverleners terecht voor de GGD Roosendaal corona sneltest. Dit is een antigeen-test, welke binnen ene korte tijd de uitslag doorgeeft. Dezelfde dag heb je vaak het antwoord al, waardoor je wellicht direct weer aan het werk kunt. Eennegatieve uitslag geeft immers aan dat je niet besmet bent. Een positieve uitslag zorgt er weer voor dat collega’s en patiënten niet besmet worden. Uiteindelijk kan dit voor de zorg leiden tot een lagere werkdruk. Er zijn immers al voldoendezieke mensen door het coronavirus, waarbij geen zorgverleners moeten komen te liggen.

Corona Test Roosendaal

Waardering: 9.62/10 – gebasseerd on 304 reviews
  • Roosendaal
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD West-Brabant,Breda, Prinsenbeek, Noord-Brabant, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *