Direct testen in Nijmegen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Nijmegen – Bij Klachten Direct testen!

Wanneer kun je de GGD coronavirustest in Nijmegen niet laten doen?

De GGD coronavirustest is al jarenlang het meetinstrument om te bekijken of iemand besmet is met het coronavirus. Daarbij wordt uitvoerig onderzoek gedaan in het laboratorium, zodat er ook meer bekend wordt over het virus zelf en de symptomen die iemand ervaart.Op deze manier kunnen er ook sneller behandelmethoden ontwikkeld worden. Echter kan lang niet iedereen de corona test laten doen. Hier zijn namelijk verschillende voorwaarden aan verbonden, zodat de testen niet op dreigen te raken.

Uitsluitend met symptomen testen

De GGD Nijmegen coronavirustest in Nijmegen was in het begin van het coronavirus erg schaars. Er moesten daarom voorwaarden opgesteld worden om te voorkomen dat iedereen massaal ging laten testen. Zo moest je verschillende symptomen hebben, waarbij koorts een vereiste was. Doordatlater bleek dat lang niet iedereen koorts had, werden de voorwaarden bijgesteld. Wel moesten de symptomen aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat mensen niet onnodig gingen laten testen. Uiteindelijk leidde het wel alsnog tot lange wachttijden.

Na een lange besmetting niet testen

Daarbij konden mensen zich ook niet zomaar laten testen als er al langere tijd sprake was van symptomen. De GGD Nijmegen coronavirus test kon daarom het beste binnen een week na de besmetting uitgevoerd worden. Ook hiermee werden veel mensen eruit gehaald die beterin thuisisolatie konden gaan dan de test uit laten voeren. Uiteindelijk kon dit de schaarste voorkomen en kon er wel een duidelijk beeld komen van het coronavirus en de gevolgen ervan. 

Kun je mensen besmetten zonder symptomen?

Er bestaan vanaf het begin verschillende berichten over het coronavirus. De een zegt dat je alleen besmettelijk bent wanneer je symptomen van het virus hebt, anderen zeggen juist weer dat je ook zonder symptomen het virus over kunt brengen. Dit maaktde bestrijding niet eenvoudig. Met klachten wordt er in ieder geval te allen tijde geadviseerd om thuis te blijven. Maar wat doen de mensen dan die geen symptomen hebben, maar wel besmet blijken te zijn? Ook hier moet goed naar gekeken worden voordatiemand weer naar het werk gaat.

Met en zonder symptomen besmettingen

Zonder symptomen kun je het coronavirus alsnog overbrengen. Als jouw GGD coronavirus test positief blijkt te zijn, kan het voor komen dat je het virus overbrengt op andere mensen binnen jouw huishouden. Deze gezinsleden kunnen wellicht wel klachten ontwikkelen.Het is afhankelijk van de persoon of de klachten spelen of dat degene zonder ziek te worden de quarantaineperiode door moet komen. Met een positieve test blijf je daarom te allen tijde binnen. Zo voorkom je dat iemand in jouw omgeving ook besmet raakten kun je wellicht voorkomen dat deze wel zware symptomen gaat krijgen.

Bij beide uitslagen in de gaten houden

De meeste symptomen komen op den duur toch om de hoek kijken. Zelfs al ervaar je voor de GGD Nijmegen coronavirustest geen symptomen maar moet je op aanraden van jouw werkgever wel naar de testlocatie kan het op een later moment nog komen. Bij een positieve test moetje daarom altijd binnenblijven. Bij een negatieve test kan het goed zijn om eerst te bekijken hoe de klachten zich ontwikkelen. Mocht het dan blijken dat je toch ergere klachten hebt, dan kan het geen kwaad om alsnog een nieuwe test te doen. De incubatietijdkan namelijk ook een grote rol hebben gespeeld.

GGD coronatest in Nijmegen aanvragen

Welke mogelijkheden zijn er voor de GGD Nijmegen corona test?

Als je in Nijmegen en omgeving woont, moet je goed weten waar je allemaal terecht kunt wanneer je klachten ervaart van het coronavirus. Je wilt namelijk ook zorgen dat je zo snel mogelijk weet of je besmet bent, zodat je kunt voorkomen dat iemand injouw omgeving ziek wordt. In de omgeving van Nijmegen zijn er veel verschillende testlocaties van de GGD in Nijmegen te vinden. Hierdoor is het maken van een afspraak zo gebeurd en krijg je de uitslag ook in een korte tijd te horen.

De afspraak en de gevraagde gegevens

De GGD Nijmegen coronavirustest wordt uitsluitend op testlocaties van de GGD Nijmegen uitgevoerd. Je kunt daarom alleen via de GGD Nijmegen een afspraak maken. Dit kan op meerdere manieren. Zo kun je via de website van de GGD de afspraak inplannen, waarbij je moet inloggen met jouwje DigiDen aan moet geven welke klachten je hebt. Daarnaast kun je het telefoonnummer bellen. Je krijgt dan een medewerker te spreken, welke de gegevens noteert en vraagt welke klachten je ervaart. Alles staat dan in het systeem voor wanneer jij naarde testlocatie toe moet. Zelf hoef je alleen nog maar jouw identiteitsbewijs mee te nemen om te laten zien op de locatie.

Een coronasneltest voor een kortere wachttijd

Echter hoef je niet alleen voor de corona test te gaan, maar is er ook nog de GGD test. Deze sneltest kan binnen een uur aangeven of je het coronavirus bij je draagt. Deze testen zijn bedoeld voor mensen met vitale beroepen. In dit werkveldis regelmatig contact met anderen vereist en de kans dat er een besmetting plaatsvindt, wordt hierdoor ook veel groter. Om er dan voor te zorgen dat er geen lange wachttijden ontstaan bij de testlocatie, worden deze testen afzonderlijk van elkaargenomen en kunnen onder andere zorgverleners snel weer aan het werk.

GGD Nijmegen - coronavirus test

Corona Test Nijmegen

Waardering: 9.95/10 – gebasseerd on 294 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-17:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Gelderland-Zuid,Duiven, Groessen, Lathum, Loo Gld, Loo Gld, Westervoort, Zevenaar, Gelderland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *