Direct testen in Longerhouw - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Longerhouw – Bij Klachten Direct testen!

Hoeveel kost de corona test bij de GGD in Longerhouw als je symptomen hebt?

Vanaf het begin test de GGD met de corona test of mensen het coronavirus hebben. Hierbij waren strenge regels opgesteld. Zo mocht je zonder symptomen niet testen, omdat er anders te veel testen gedaan werden. De testen waren in het begin namelijk schaars,waardoor de kans bestond dat er geen testen meer zouden zijn voor noodgevallen. Alleen zijn er genoeg mensen die niet gaan testen, omdat er verschillende prijzen aan gehangen zijn. Online zoeken naar de kosten kan namelijk ook een grote schrik opleveren.

Zonder kosten een afspraak maken

De GGD Longerhouw coronavirustest is echter voor iedereen gratis. Of je nu symptomen hebt of niet, je hoeft niets te betalen om de test uit te laten voeren. Het zit namelijk in de basiszorg die je in Nederland kunt krijgen. Een afspraak maken bij de GGD is hierdoorheel eenvoudig. Zowel via de website als via het telefoonnummer kun je de afspraak maken, waarbij je alleen maar aan hoeft te geven welke klachten je hebt. Doordat de klachten per persoon kunnen verschillen, zijn alleen de meest voorkomende klachtenaangegeven bij het maken van een afspraak. De rest kun je telefonisch wel doorgeven aan een medewerker.

Met of zonder klachten naar de testlocatie

Je betaalt dus nooit voor de GGD coronavirus test Longerhouw. Zelfs als je geen symptomen hebt en je bent in aanraking geweest met iemand die besmet is, kun je gewoon een afspraak maken bij een van de testlocaties in de omgeving. Zo weet je in een korte tijd of je zelfbesmet bent en kun je eventueel aanpassingen gaan doen. Je mag immers niet meer naar buiten bij een besmetting en ook met klachten is het beter als je gewoon thuisblijft. Jouw omgeving kan op deze manier ook niet besmet raken en je kunt na verloopvan tijd jouw dagelijkse bezigheden weer hervatten als de klachten weg zijn.

Hoeveel kost het ondergaan van een PCR-test?

Testen of je besmet bent met het coronavirus kan met behulp van de PCR-test. Deze test heeft een hoge gevoeligheid voor de cellen waaruit het virus bestaat, waardoor de test deze direct op gaat vangen. Daarbij wordt niet gekeken naar andere virussen enbacteriën, maar zal uitsluitend kijken naar het coronavirus. Je weet hierdoor zeker dat wanneer de test positief aangeeft, je ook daadwerkelijk besmet bent. Alleen gaan er wel veel prijzen rond van deze test. Het is daarom verstandig om hiereerst meer over te weten te komen voordat je een afspraak gaat maken voor de test.

Bij de GGD in Longerhouw de corona test doen

De GGD coronavirustest Longerhouw is een van de PCR-testen die uitgevoerd wordt. Dit is de test van de GGD in Longerhouw, waar je eenvoudig een afspraak voor kunt maken als je klachten ervaart die op het coronavirus kunnen duiden. Als je hier een afspraak maakt, weet je zeker datje geen kosten gaat krijgen. De test hoort namelijk bij de zorg, waardoor alles volledig vergoed wordt. Je hebt dus nooit een extra rekening en kunt in een korte tijd te weten komen of je besmet bent met het virus. Voor jou kan dit uiteindelijk veelmeer duidelijkheid geven en de drempel is eenvoudig te nemen.

De testen om te kunnen reizen

Echter kun je naast de GGDcoronatest.nl in Longerhouw ook bij andere instanties terecht. Zo wordt voor de corona test die je nodig hebt om te reizen vaak een Engelstalig document nodig. Deze kun je uitsluitend krijgen bij andere instanties. Deze vragen echter wel hogerekosten voor de test. Je kunt hierbij vaak rekenen op 150 euro per test. Jouw vakantie begint hierdoor al met een hoog prijskaartje. Toch is het nodig om in veel landen de grens over te mogen. Je moet er daarom goed over na gaan denken waar je de testgaat doen.

Coronatest GGD aanvragen in Longerhouw

Wat gebeurt er na een positieve uitslag van de GGD test?

Een positieve uitslag van de GGD Longerhouw coronavirus sneltest is vervelend. Vanaf het moment dat de uitslag bekend is, moet je namelijk iedereen in jouw omgeving op de hoogte gaan stellen. Niemand mag jouw woning meer in en zelf mag je niet meer naar buiten. Ook moetje gaan bekijken wie je mogelijk besmet hebt in de twee weken voorafgaand aan de test. Alles wordt hierdoor in een stroomversnelling gezet. Een medewerker van de GGD in Longerhouw helpt jou hier wel altijd bij door een bron- en contactonderzoek te starten.

De contacten worden nagegaan

Zodra de uitslag van de GGD Longerhouw corona sneltest bekend is, word je gebeld door een medewerker van de GGD Longerhouw als deze positief is. Op dit moment moeten er namelijk een aantal zaken besproken worden en moet duidelijk worden of je met mensen contact hebt gehad inde twee weken voor de test. Dit bron- en contactonderzoek moet ervoor zorgen dat deze mensen ook tijdelijk in thuisisolatie gaan bij klachten of eventueel zelfs een test ondergaan om te zien of zij besmet zijn met het coronavirus. Hierdoor is hetsneller uit te sluiten en kan iedereen weer door.

Binnen blijven met het gezin

Daarbij moet je zelf goed op gaan letten na de corona sneltest. Zo kun je bijvoorbeeld niet meer gaan werken, maar mag je ook jouw huis niet meer verlaten. Indien je jouw boodschappen door iemand anders laat doen, moeten hier goede afspraken over gemaaktworden. Diegene mag namelijk niet binnenkomen om de boodschappen weg te zetten. Tevens kun je veel hygiëneveiligheidsmaatregelen treffen om het jezelf zo veilig mogelijk te maken. Het virus krijg je hierdoor zelf weer onder controle.

GGD Longerhouw - coronavirus test

Hoe werkt de GGD coronasneltest Longerhouw?

De GGD Longerhouw COVID-19 sneltest is een nieuwe test, welke nog niet voor iedereen toegankelijk is. Het is namelijk een middel waarmee in een korte tijd gezien kan worden of iemand het coronavirus bij zich draagt. Deze test gaat net anders te werk dan de gewone coronatest waar iedereen zich voor aan kan melden. Voor de sneltest moet je je in eerste instantie aanmelden. Je kunt hiervoor een datum en tijdstip uitzoeken die jou het beste schikken. Ook moet je een formulier invullen, waarin jouw gegevens worden gevraagden welke klachten je hebt.

Een snelle uitslag gegarandeerd

Met de bevestiging ga je naar de testlocatie van de GGD. De sneltest wordt hier dan direct uitgevoerd. Je hoeft hier niet lang voor te wachten, waardoor het ideaal is voor de cruciale beroepen. Deze test zorgt er daarbij voor dat je binnen een uur nahet ondergaan van de test al weet of je het coronavirus bij je draagt. Dit is veel sneller dan met de PCR-test, waar je 24 tot 48 uur moet wachten op een uitslag. Er wordt namelijk gemeten of bepaalde eiwitten aanwezig zijn in het monster. Je kuntdeze test overigens niet zelf uitvoeren.

Door middel van strepen aangegeven

Zodra het monster afgenomen is, kan er gelijk gekeken worden of het coronavirus aanwezig is. De GGD Longerhouw coronasneltest wordt daarbij alleen gebruikt voor mensen die al symptomen hebben. Op deze manier is de test namelijk betrouwbaar en zal een negatieve uitslagniet snel vals zijn. Er is geen laboratorium nodig om de uitslag te verkrijgen. De test geeft namelijk door middel van streepjes aan of je het hebt of niet. Hierdoor kun je eventueel direct weer aan het werk na het afnemen van de test.

Kun je het coronavirus overbrengen op huisdieren?

Het coronavirus wordt voornamelijk overgebracht van mens op mens. De eerste gevallen van het coronavirus dat nu heerst, zijn echter overgebracht van een dier op een mens. Vanaf dat moment werden steeds meer mensen besmet door middel van vochtdeeltjes.Doordat deze deeltjes overal in de lucht kunnen hangen, is de kans dat je besmet raakt aanwezig. Mensen maken zich daarom ook druk of zij het coronavirus niet over konden dragen op hun huisdieren. Verhalen over besmettingen bij honden en katten dedendaarom al snel de ronde.

Geen besmettingen gevonden bij huisdieren

Het verhaal over het overbrengen van het coronavirus op een huisdier kwam voornamelijk door meer onderzoek naar katten. Katten dragen namelijk standaard een vorm van het coronavirus met zich mee. Deze variant is echter alleen bij katten aanwezig en kandus geen besmettingsgevaar opleveren. Ook andersom is het echter niet mogelijk. Indien jouw GGD coronavirus test positief blijkt te zijn, hoef je niet bang te zijn dat je het overbrengt op een van jouw huisdieren. Je kunt het namelijk alleen overbrengenop jouw gezinsleden. Jouw dieren aaien is daarom gewoon mogelijk en je hoeft niet bang te zijn dat je ermee naar de dierenarts hoeft te gaan vanwege het coronavirus.

Nertsen zijn een geheel ander verhaal

Daarnaast kun je het coronavirus ook niet zomaar overbrengen op andere dieren. Andersom is het weer wel mogelijk. Voornamelijk nertsen hebben al bewezen dat er een groot besmettingsgevaar is. De nertsenfokkerijen zijn daarom voor een groot deel al gesloten,zodat er geen risicogebieden meer konden ontstaan. Het leed is echter al geschied, waardoor het aantal besmettingen flink opgelopen is bij werknemers van de nertsenfokkerijen. Mensen blijven hierdoor wel angst hebben voor de besmetting van mens opdier en andersom, terwijl de kans hierop bijna nihil is.

GGD coronatest in Longerhouw aanvragen

Corona Test Longerhouw

Waardering: 9.67/10 – gebasseerd on 46 reviews
  • Longerhouw
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *