Direct testen in Leiden - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Leiden – Bij Klachten Direct testen!

Wanneer weet je of de uitslag van de GGD Leiden coronavirus test juist is?

De uitslag van de GGD Leiden coronavirustest kan alle kanten op gaan. Je kunt immers positief getest worden, waardoor duidelijk is dat je het coronavirus bij je draagt, maar ook negatief getest zijn. De PCR-test die hiervoor gebruikt wordt, is heel nauwkeurig. Ookligt de gevoeligheid zo hoog, dat er eigenlijk geen onjuiste uitslag kan worden gegeven. Er zijn echter wel gevallen waarbij de uitslag niet volledig juist blijkt te zijn. Maar hoe weet je nou of de uitslag die jij hebt gekregen juist is? Hier zijnverschillende corona maatreglen voor.

Te weinig cellen in het lichaam

De GGD Leiden coronavirus test geeft uitsluitend een juiste uitslag als er voldoende cellen van het coronavirus in jouw lichaam zitten. Het moment waarop je test is daarom van groot belang. Als er net een besmetting heeft plaatsgevonden moet het virus zich nog ontwikkelen.Op dat moment kan het zijn dat de test nog een negatieve uitslag geeft. Ook als je te laat test kunnen er minder cellen aanwezig zijn. Het moment van testen wordt daarom altijd door een medewerker van de GGD Leiden bepaald, zodat je niet voor niets naarde testlocatie gaat.

De klachten afwachten voor de juiste uitslag

Ook kan het zijn dat je helemaal geen klachten hebt, maar het coronavirus wel bij je draagt. In dit geval kan de GGD Leiden coronavirustest ook een verkeerde uitslag geven. Je zult daarom af moeten wachten of de klachten ontwikkelen of dat je helemaal niet ziekwordt. In dit geval zul je ook een onjuiste uitslag krijgen. Je moet de klachten daarom altijd in de gaten gaan houden en indien het erger wordt contact opnemen met de huisarts. Het kan dan zijn dat je een nieuwe test uit moet gaan voeren voor dejuiste uitslag.

Waar kun je de GGD corona test in Leiden laten doen?

Als je de GGD coronavirustest in Leiden moet ondergaan is het altijd goed om te weten waar je terecht kunt. Zo mag je niet zomaar bij de huisarts een test af laten nemen, maar moet je hiervoor naar een van de testlocaties in de omgeving gaan. De verschillende testlocatiesin de omgeving staan allemaal op de website van de GGD vermeld en zijn zichtbaar zodra jij een afspraak wilt gaan maken via de online wegen. Als je telefonisch een afspraak gaat maken, dan zal de medewerker altijd voor de dichtstbijzijnde locatiegaan.

Meer locaties voor meer testen

De GGD Leiden coronavirus test wordt daarbij op steeds meer plekken afgenomen. Waar het eerst om een enkele teststraat in de omgeving ging, zijn er tegenwoordig veel verschillende locaties te vinden. Deze worden ook regelmatig uitgebreid met nieuwe plekken. Op dezemanier kunnen de grote hoeveelheid besmettingen direct opgevangen worden en kunnen er zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd getest worden. De wachttijden bij de GGD worden hierdoor ook korter. In plaats van een week wachten is het nu soms slechtstot enkele dagen.

Sneller terecht bij meerdere locaties

Je kunt zelf bekijken welke locatie voor de GGD coronavirus test in Leiden het dichtstbij is. Hiervoor kun je jouw eigen locatie doorgeven, waarna je gelijk aan de slag kunt met het maken van een afspraak. Indien er binnen een korte tijd geen afspraak gemaakt kan wordenis er ook de mogelijkheid om naar de volgende locatie te gaan. Uiteindelijk kun je altijd snel terecht bij een van de locaties en weet je in een korte tijd de uitslag. Vanaf dat moment hoeft er geen onzekerheid meer te bestaan en weet je welke corona maatreglener getroffen moeten worden om jouw omgeving zo goed mogelijk te beschermen.

Corona test GGD boeken in Leiden

Hoe kun je de coronasneltest Leiden zelf uitvoeren?

Met de komst van de coronasneltest van de GGD in Leiden rees ook de vraag of je deze test zelf uit kunt voeren. Naar de testlocatie gaan kan immers al gauw tijd in beslag nemen, terwijl je met erge klachten het liefst thuisblijft. Je zou daarom het liefste eentestset willen bestellen, zodat je thuis de test kunt doen en de uitslag af kunt lezen. Echter is dit nog niet mogelijk. De GGD in Leiden zet hier namelijk een zorgverlener op, omdat de test alleen goed uitgevoerd kan worden bij klachten en er anders naderonderzoek gedaan moet worden.

Alleen op locatie uit te voeren

De GGD corona sneltest in Leiden kan dus niet zelf uitgevoerd worden. In tegenstelling daarvan moet je een afspraak maken bij een testlocatie. Op dit moment kan de test alleen uitgevoerd worden voor cruciale beroepen. Dit zijn namelijk de beroepen waar de werknemerszo snel mogelijk weer aan het werk moeten gaan na de uitslag van de test, omdat er anders handen tekortkomen. Denk daarbij aan zorgverleners, die dag en nacht klaarstaan om mensen met het coronavirus te helpen tegen de strijd.

Meer dan alleen de coronasneltest

Voordat je de coronasneltest kunt laten uitvoeren moet je een afspraak maken bij de GGD in Leiden. Online of telefonisch geef je jouw klachten en persoonsgegevens door, waarna er een afspraak ingepland wordt bij de dichtstbijzijnde testlocatie. Ook krijg je hieruitgelegd welke corona maatreglen je voor, tijdens en na de test moet treffen. Indien de uitslag negatief is en je hebt toch erge klachten kan de zorgverlener bekijken of er wellicht iets anders aan de hand is. Zo blijf je toch niet zitten met ziekte, maarwordt er een gedegen onderzoek gedaan naar de oorzaak.

GGD Leiden - corona

Wat mag je absoluut niet doen voor, tijdens en na de corona test van de GGD?

De GGD Leiden coronavirus test is er niet voor niets. De test moet namelijk uitwijzen of je besmet bent met het coronavirus. Zodra de eerste klachten ontstaan, kun je een afspraak maken bij een van de testlocaties in jouw omgeving. Er zijn echter wel een aantal zakenwaar je rekening mee kunt houden om erger te voorkomen. Zo zijn er ook een aantal zaken die je absoluut niet moet doen voor, tijdens en na de test. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het verlaten van jouw huis. Maar welke dingen mogen niet vergeten worden?

Binnen blijven tot de test

De afspraak staat niet voor niets. De kans dat je het coronavirus opgelopen hebt, is sterk aanwezig. Het is daarom van belang dat je met de eerste klachten thuisblijft. Als je de GGD Leiden coronavirustest gaat doen, kan het nog enkele dagen duren. In de tussentijdzit jij dus binnen en wacht je op het moment dat je het huis kunt verlaten voor de test. Ook jouw huishouden moet zoveel mogelijk binnen blijven en alleen zonder klachten het huis verlaten. Houd daarbij wel altijd je eigen hygiëne in de gaten.Regelmatig ontsmetten kan een goede manier zijn om de bacteriën te doden en ergere klachten te voorkomen.

De uitslag afwachten voor verdere stappen

Tijdens de GGD Leiden coronavirus test blijf je in de auto zitten en gaat de auto alleen open wanneer hiervoor gevraagd is. Ook vermijd je lichamelijk contact met de medewerkers van de GGD in Leiden. De enige persoon die in jouw buurt komt, is degene die de test bij je afgaat nemen. Na de test ga je direct naar huis. Je maakt geen tussenstop en laat ook niemand meer binnen. Pas bij een negatieve uitslag kun je alle werkzaamheden weer oppakken. Bij een positieve test moet je direct in volledige quarantaine en brengje jouw omgeving op de hoogte. Zo zorg je ervoor dat mensen weten waar ze aan toe zijn en kun jij opknappen.

Wat gebeurt er na een positieve uitslag van de corona sneltest?

Een positieve uitslag van de corona sneltest Leiden is vervelend. Vanaf het moment dat de uitslag bekend is, moet je namelijk iedereen in jouw omgeving op de hoogte gaan stellen. Niemand mag jouw woning meer in en zelf mag je niet meer naar buiten. Ook moetje gaan bekijken wie je mogelijk besmet hebt in de twee weken voorafgaand aan de test. Alles wordt hierdoor in een stroomversnelling gezet. Een medewerker van de GGD in Leiden helpt jou hier wel altijd bij door een bron- en contactonderzoek te starten.

De contacten worden nagegaan

Zodra de uitslag van de coronavirus sneltest Leiden bekend is, word je gebeld door een medewerker van de GGD in Leiden als deze positief is. Op dit moment moeten er namelijk een aantal zaken besproken worden en moet duidelijk worden of je met mensen contact hebt gehad inde twee weken voor de test. Dit bron- en contactonderzoek moet ervoor zorgen dat deze mensen ook tijdelijk in thuisisolatie gaan bij klachten of eventueel zelfs een test ondergaan om te zien of zij besmet zijn met het coronavirus. Hierdoor is hetsneller uit te sluiten en kan iedereen weer door.

Binnen blijven met het gezin

Daarbij moet je zelf goed op gaan letten na de GGD Leiden coronavirus sneltest. Zo kun je bijvoorbeeld niet meer gaan werken, maar mag je ook jouw huis niet meer verlaten. Indien je jouw boodschappen door iemand anders laat doen, moeten hier goede afspraken over gemaaktworden. Diegene mag namelijk niet binnenkomen om de boodschappen weg te zetten. Tevens kun je veel hygiënemaatregelen treffen om het jezelf zo veilig mogelijk te maken. Het virus krijg je hierdoor zelf weer onder controle.

Coronatest GGD in Leiden boeken

Corona Test Leiden

Waardering: 9.22/10 – gebasseerd on 278 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Hollands Midden (Leiden),Hoogmade, Koudekerk aan den Rijn, Leiden, Leiderdorp, Oud Ade, Warmond, Zuid-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *