Direct testen in Hoorn - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Hoorn – Bij Klachten Direct testen!

Hoe betrouwbaar is de GGD test in de omgeving?

Over de betrouwbaarheid van de GGD Hoorn coronasneltest is een lange tijd getwijfeld. De coronasneltesten die al op de mart te vinden waren, zorgden namelijk vaak voor een vertekend beeld. Vaak moest er dan voor gezorgd worden dat er bij verdenkingen alsnogeen nieuwe test uitgevoerd werd. De coronasneltest van de GGD Hoorn is daarom heel lang niet beschikbaar geweest. Zo konden wetenschappers de test eerst verbeteren. Alleen is er nog altijd twijfel over hoe betrouwbaar de uitslag van de test is. Uiteindelijkkan het namelijk ook voor verkeerde uitslagen zorgen.

Altijd klachten nodig voor de betrouwbaarheid

De corona sneltest Hoorn is alleen betrouwbaar wanneer er sprake is van klachten. Zonder klachten heeft het geen zin om je te laten testen, omdat de test dan te allen tijde negatief aangeeft. Wanneer er nog geen klachten zijn, wordt altijd geadviseerd omte wachten. Als je hebt samengewerkt met een collega die besmet is, dan zul je in eerste instantie in thuisisolatie moeten gaan. Mochten er dan toch klachten komen, dan is een afspraak bij de GGD in Terschelling zo gemaakt. Je weet dan wel zeker dat er een betrouwbareuitslag uit gaat komen en je niet voor verrassingen staat.

Uitgevoerd door BIG-geregistreerde artsen

Daarbij heb je ook te maken met wie de GGD Hoorn COVID-19 sneltest uitvoert. De betrouwbaarheid wordt gegarandeerd omdat deze testen alleen worden uitgevoerd door artsen die BIG-geregistreerd zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan mogen de testen namelijk ookniet geregistreerd worden. Voor jou betekent dit dat je altijd zekerheid gaat hebben en direct weet waar je aan toe bent. Met een negatieve uitslag kun je immers vrij snel weer aan het werk en met een positieve uitslag kan er gelijk een quarantaineperiodeingesteld worden om niemand anders te besmetten.

Wanneer heb je geen mogelijkheid tot een corona test bij de GGD?

De GGD Hoorn coronavirustest Hoorn is een van de mogelijkheden die je hebt om aan te tonen dat je wel of niet besmet bent met het coronavirus. Zodra de eerste klachten zichtbaar zijn, kun je in principe al contact opnemen met een medewerker van de GGD Terschelling om de afspraakin te plannen. Echter zijn er ook momenten waarop het niet mogelijk is om de test te doen. De voorwaarden zijn namelijk streng, waardoor er voorkomen kan worden dat iedereen zomaar de test doet om deze een keer meegemaakt te hebben.

Niet aan de voorwaarden van de test voldoen

Voordat er een afspraak voor de GGD Hoorn coronavirustest ingepland kan worden, worden er een aantal vragen gesteld. Deze vragen hebben betrekking op de klachten die je ervaart. De meest voorkomende klachten dienen bijvoorbeeld aanwezig te zijn voordat je daadwerkelijkkunt testen. Koorts hebben is nu niet meer nodig, maar kan wel nog als een vereiste gesteld worden. Daarbij wordt er ook direct gekeken hoelang je deze klachten al ervaart. Indien de tijd te kort of te lang is, wordt vaak aangeraden om geen test tedoen maar direct in isolatie te gaan.

De ernst van de situatie van belang

Daarbij wordt er bij de GGD Terschelling coronavirus test in Hoorn ook onderscheid gemaakt in de ernst van de situatie. Risicogroepen hebben bijvoorbeeld altijd voorrang. Het kan daarom zijn dat je als gezond iemand geen test mag ondergaan of dat het langer gaat duren voordat jeingepland wordt. Hiermee kan voorkomen worden dat er meer sterfgevallen plaats gaan vinden. De afweging wordt echter altijd zorgvuldig gemaakt, zodat er geen misstappen gemaakt worden en alle mensenlevens zo goed mogelijk gered kunnen worden.

GGDcoronatest boeken in Hoorn

Waarom is een COVID-19 sneltest in Hoorn nog niet volledig ontwikkeld?

De GGD in Terschelling test al maanden met de corona test. Deze PCR-test kijkt of het coronavirus aanwezig is. Dit is een proces dat onderzoek behoeft in het laboratorium, maar waardoor het dus ook langer duurt voordat je de uitslag van de test binnen hebt. Je zit hierdoortot twee dagen in spanning te wachten. De komst van de coronasneltest van de GGD komt echter steeds dichterbij. Waar deze eerst alleen voor cruciale beroepen op de markt wordt gebracht, moet het in een later stadium ook voor een breder publiek beschikbaarzijn. Maar de test is nog altijd in ontwikkeling en het kan dus nog even duren voordat deze daadwerkelijk gebruikt wordt.

De betrouwbaarheid omhoog schalen

De GGD Hoorn coronasneltest was in eerste instantie nog niet betrouwbaar genoeg om voor een breed publiek in te zetten. Hoewel het eenvoudig is om meerdere mensen op een dag te testen en van een uitslag te voorzien, konden er ook onjuiste resultaten uit komen.Dit kwam doordat deze test bijvoorbeeld ook Influenza op kon pakken. Tevens kon er zonder de standaard klachten niet getest worden. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen getest kunnen worden, blijft de test nog volop in ontwikkeling enkan dus nog niet ingezet worden. Het moment komt echter wel steeds dichterbij.

Steeds weer in ontwikkeling

Dit komt doordat er veel onderzoek gedaan is naar het coronavirus. De GGD in Terschelling kan de coronasneltest daarom in gaan zetten, waarbij er daadwerkelijk gezien kan worden of iemand het virus bij zich draagt. De afgelopen maanden stonden helemaal in het teken vande ontwikkelingen. Alleen is het dan alsnog de vraag of het echt zo betrouwbaar is als de PCR-test. De werking van de test zal daarom ook na de inzet nog gemonitord worden en eventuele aanpassingen blijven voortdurend gemaakt worden.

GGD Hoorn - test

Krijg je de positieve of negatieve uitslag van de corona sneltest Hoorn snel binnen?

De GGD Hoorn COVID-19 sneltest is niet voor iedereen toegankelijk, maar kan wel een snel antwoord geven als je wilt weten of je het coronavirus te pakken hebt. Daarbij heet het niet voor niets een sneltest. Binnen een uur zou je namelijk het antwoord al te wetenkunnen komen. De testen zijn er namelijk speciaal voor gemaakt om zoveel mogelijk mensen in een korte tijd te kunnen testen, zodat er ook sneller tot quarantaine overgegaan kan worden indien nodig. Alleen krijg je ook altijd binnen een uur antwoord?

Online de uitslag snel vinden

Bij de GGD Hoorn corona sneltest kun je ervan uit gaan dat jouw uitslag binnen een uur zichtbaar is in het systeem. Je kunt hiervoor inloggen met mijn jouw DigiD waarna je door kunt klikken naar de uitslag. Dit gebeurt via dezelfde website als waarmee je een afspraakhebt gemaakt voor de test. Je leest dan of de uitslag positief of negatief is en kunt ook al enkele adviezen doornemen. Zo kun je bijvoorbeeld lezen dat je bij klachten beter nog even binnen kunt blijven ondanks dat de test negatief is. Bij een positievetest blijf je voor minimaal twee weken in quarantaine.

Direct gebeld bij een positieve test

Daarbij word je bij een positieve uitslag van de GGD Hoorn coronasneltest te allen tijde gebeld. Dit voorkomt namelijk dat er een tijd overheen gaat voordat het bron- en contactonderzoek gestart kan worden. In de tussentijd ben je niet meer buiten geweest,maar de tijd voor de corona test waarschijnlijk wel. Zorg daarom dat je voor jezelf alvast op een rijtje hebt gezet welke personen je de afgelopen tijd hebt gezien en waarmee je voor langere tijd samen hebt gezeten. Zo kan alles sneller van startgaan.

Corona Test Hoorn

Waardering: 9.45/10 – gebasseerd on 60 reviews
  • Hoorn
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *