Direct testen in Hilversum - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Hilversum – Bij Klachten Direct testen!

Kun je het coronavirus overbrengen op huisdieren?

Het coronavirus wordt voornamelijk overgebracht van mens op mens. De eerste gevallen van het coronavirus dat nu heerst, zijn echter overgebracht van een dier op een mens. Vanaf dat moment werden steeds meer mensen besmet door middel van vochtdeeltjes.Doordat deze deeltjes overal in de lucht kunnen hangen, is de kans dat je besmet raakt aanwezig. Mensen maken zich daarom ook druk of zij het coronavirus niet over konden dragen op hun huisdieren. Verhalen over besmettingen bij honden en katten dedendaarom al snel de ronde.

Geen besmettingen gevonden bij huisdieren

Het verhaal over het overbrengen van het coronavirus op een huisdier kwam voornamelijk door meer onderzoek naar katten. Katten dragen namelijk standaard een vorm van het coronavirus met zich mee. Deze variant is echter alleen bij katten aanwezig en kandus geen besmettingsgevaar opleveren. Ook andersom is het echter niet mogelijk. Indien jouw GGD coronavirus test in Hilversum positief blijkt te zijn, hoef je niet bang te zijn dat je het overbrengt op een van jouw huisdieren. Je kunt het namelijk alleen overbrengenop jouw gezinsleden. Jouw dieren aaien is daarom gewoon mogelijk en je hoeft niet bang te zijn dat je ermee naar de dierenarts hoeft te gaan vanwege het coronavirus.

Nertsen zijn een geheel ander verhaal

Daarnaast kun je het coronavirus ook niet zomaar overbrengen op andere dieren. Andersom is het weer wel mogelijk. Voornamelijk nertsen hebben al bewezen dat er een groot besmettingsgevaar is. De nertsenfokkerijen zijn daarom voor een groot deel al gesloten,zodat er geen risicogebieden meer konden ontstaan. Het leed is echter al geschied, waardoor het aantal besmettingen flink opgelopen is bij werknemers van de nertsenfokkerijen. Mensen blijven hierdoor wel angst hebben voor de besmetting van mens opdier en andersom, terwijl de kans hierop bijna nihil is.

Moet een medewerker thuisblijven na de corona test bij de GGD in Hilversum?

Als iemand zich aanmeldt voor de GGD Hilversum coronavirus test zijn er vaak klachten. Met deze klachten moet iemand zoveel mogelijk thuisblijven. Vanaf het moment dat de afspraak staat, mag iemand niet meer naar buiten. Er is immers een verdenking van het coronavirus.Het enige moment dat het huis verlaten mag worden, is het moment dat er naar de testlocatie gegaan moet worden. Ook na de test moet er direct weer naar huis gegaan worden. Dit geldt ook voor medewerkers. Het maakt niet uit waar je aan het werk gaat,het proces blijft hetzelfde.

Bij een negatieve uitslag aan het werk

Voor en na de GGD coronavirustest is thuisblijven een vereiste. Er zijn klachten van het coronavirus en de kans dat je iemand besmet is groot. Daarom moet je tot minstens na het verkrijgen van de uitslag binnen blijven. Zodra de uitslag negatief is, sta jevoor een keuze. Met klachten is het immers verstandiger om nog binnen te blijven, terwijl je het liefst weer gewoon aan het werk gaat. Er moet daarom een goede afweging gemaakt worden door zowel jezelf als jouw werkgever. Als de klachten verergeren,dan kan het verstandig zijn om tijdelijk in isolatie te gaan. In dit geval is wellicht het coronavirus toch aanwezig.

Goed overleg met de werkgever

Bij een positieve uitslag van de GGD Hilversum coronavirus test in Hilversum moet je sowieso thuisblijven. In dit geval ga je in volledige isolatie. Ook jouw huishouden mag niet meer naar buiten de eerste dagen. Pas als duidelijk is dat zij geen klachten hebben, mogen ze weer aanhet werk en andere bezigheden uitvoeren. Ze mogen dan alleen niet meer bij jou in de buurt komen. Het gehele gezin zal zich daardoor aan moeten passen, maar uiteindelijk knap jij ook weer op en kun je weer aan het werk. Overleg dan wel altijd metjouw werkgever wat het beste moment is.

GGDcoronatest.nl boeken in Hilversum

Wat moet je doen na een positieve uitslag van de GGD Hilversum corona test?

Als de uitslag van de GGD Hilversum coronavirus test Hilversum binnen is, kan dit een grote schok zijn. Ondanks dat je klachten ervaart, hoop je immers dat de test negatief uitwijst. Bij een positieve test moet er namelijk veel gaan veranderen binnen jouw huishouden en kan hetzijn dat je ook veel meer klachten gaat ontwikkelen. Er zijn al veel mensen ernstig ziek geworden van het coronavirus en er zit een kans in dat dit ook bij jou gebeurt. Je moet daarnaast weten wat je allemaal moet doen als de test positief uitwijst.

Jouw contacten opschrijven voor het gesprek

Als je de GGD coronavirustest Hilversum gedaan hebt, is het goed om alvast na te gaan denken over de personen waar je contact mee hebt gehad in de twee weken voor de test. Dit is namelijk de periode waarin je de mensen hebt kunnen besmetten met het virus. Mocht detest dan positief uitwijzen, kan het bron- en contactonderzoek direct van start gaan. Een medewerker van de GGD Hilversum helpt jou hierbij. Het is namelijk niet eenvoudig om te bepalen of je lang genoeg bij iemand in de buurt bent geweest om een besmettingte hebben. Tijdens het gesprek wordt daarom al veel duidelijk.

Binnen blijven tot de klachten voorbij zijn

Daarnaast ga je bij een positieve uitslag van de GGD coronavirus test in Hilversum in quarantaine. Je mag het huis niet verlaten en ook mag er niemand bij jou op visite komen. Als je met meerdere mensen in een huis woont, moeten deze personen ook in thuisisolatie totdatzeker is dat er geen klachten zijn. Voor jou geldt een quarantaine van minimaal twee weken. Als de klachten na deze twee weken weg zijn, mag je ook weer naar buiten. Als er nog klachten zijn, zul je nog langer thuis moeten blijven zitten.

GGD Hilversum - covid test telefoonnummer

Hoe ontvang je de uitslag van de GGD coronavirus test in Hilversum?

Als je een GGD coronavirus test Hilversum hebt gedaan moet je nog even wachten op de uitslag. Deze krijg je namelijk niet direct te horen wanneer je bij de teststraat bent geweest. Het is de bedoeling dat je naar huis gaat en pas weer het huis verlaat als er een negatievetestuitslag is. Deze uitslag kun je op twee manieren binnenkrijgen: telefonisch of via de elektronische weg. Afhankelijk van wat jij aangegeven hebt, kun je jouw uitslag dus op ieder moment van de dag verwachten.

De testresultaten online bekijken

Als je de uitslag van de GGD coronavirus test Hilversum wilt weten kun je inloggen via de website met je jouw DigiD Hier staat binnen 48 uur vermeld of je het coronavirus bij je draagt en wat de verdere stappen zijn. Bij een negatieve uitslag mag je, mits er geen klachtenmeer zijn, het huis verlaten. Bij een positieve uitslag is het van belang dat je in quarantaine gaat. Ook jouw huishouden gaat in dit geval in isolatie tot er geen klachten meer zijn. In dit geval moet er ook een bron- en contactonderzoek gestartworden.

De uitslag telefonisch krijgen

Vanwege het bron- en contactonderzoek belt de GGD jou altijd op voor een positieve uitslag. Zo kan alles direct van start gaan en kunnen eventuele nieuwe besmettingen voorkomen worden. Je ziet de positieve test daarnaast terug op de website, waardoorje ook nog een extra bewijs hebt. Je kunt ook voor een telefonische afspraak kiezen als je niet in kunt loggen met jouw jouw DigiD De GGD Hilversum belt jou dan op zodra de uitslag bekend is. Dit kan soms de dag na de resultaten al zijn.

Wat zegt een negatieve uitslag van de GGD coronasneltest in Hilversum?

De GGD Hilversum corona sneltest kan een negatieve uitslag geven. Zelfs terwijl je klachten hebt die kunnen duiden op het coronavirus hoef je het coronavirus niet per se bij je te dragen. De klachten kunnen namelijk ook bij de griep of een verkoudheid horen. Maarwat zegt deze negatieve testuitslag dan eigenlijk? In principe betekent het dat je niet besmet bent met het coronavirus. Echter moet je hierbij wel jouw gezondheid in de gaten blijven houden. Met de sneltest is het timen van de test namelijk heelbelangrijk.

Negatief en toch het coronavirus

De uitslag van de COVID-19 sneltest in Hilversum kan sterk verschillen op de momenten dat je de test uitvoert. Wanneer je bijvoorbeeld bij de eerste klachten gaat testen, zal deze hoogstwaarschijnlijk nog negatief aangeven. Je hebt dan nog niet voldoende cellen injouw lichaam zitten. Ondanks dat de coronasneltest heel gevoelig is voor het virus kan er dus alsnog een onjuiste uitslag ontstaan. Je moet daarom altijd goed op blijven letten of er iets verandert en op tijd tot een nieuwe test overgaan. Wellichtdat er in een later stadium wel een positieve uitslag uit gaat komen.

Een verkoudheid in plaats van het virus

Echter is de GGD Hilversum corona sneltest in de meeste gevallen wel juist. Met een negatieve uitslag kun je vaak direct weer naar buiten en je hoeft jouw leven niet meer volledig om te gooien. Als er nog klachten zijn, is het wel goed om met jouw werkgever te besprekenof het verstandig is om weer aan het werk te gaan. Het kan ook goed zijn om eerst verder uit te zieken, zodat je er weer voor de volle 100 procent tegen aan kunt. Er zit daarom altijd enige voorzichtigheid bij jouw ziekteverschijnselen, omdat je altijdiemand anders kunt besmetten.

Coronatest GGD in Hilversum boeken

Corona Test Hilversum

Waardering: 9.51/10 – gebasseerd on 78 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Gooi & Vechtstreek,Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *