Direct testen in Helmond - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Helmond – Bij Klachten Direct testen!

Wat zegt een positieve uitslag van de GGD corona sneltest?

De GGD Helmond coronasneltest kan binnen een uur aangeven of jij besmet bent met het coronavirus. Het is namelijk een methode waarbij geen laboratoriumonderzoek vereist is, waardoor er gelijk veiligheidsmaatregelen getroffen kunnen worden. Echter moet je dan wel goed wetenwat het precies zegt als je een positieve uitslag terugkrijgt. Doordat iedereen deze positieve test op het coronavirus op een andere manier ervaart, zijn er ook verschillende scenario’s mogelijk. Het verloop blijft echter wel vaak hetzelfde.

Gevaren voor besmettingen

Een positieve uitslag van de GGD Helmond corona sneltest zegt in feite dat jij besmet bent met het coronavirus. Op dat moment kun je ook andere mensen weer besmetten. Met jouw adem en een aanraking kun je het overbrengen. Het is daarom belangrijk dat je vanafdat moment alle adviezen en veiligheidsmaatregelen op gaat volgen. De besmetting op jouw omgeving wil je immers voorkomen en dat kan alleen wanneer je thuisblijft en uit gaat zieken. Pas wanneer de klachten weg zijn en je minimaal twee weken thuis hebt gezetenmag je jouw dagelijkse bezigheden weer gaan oppakken.

Zonder ziekteverschijnselen toch besmettelijk

Echter kan een positieve GGD Helmond coronasneltest ook betekenen dat je helemaal geen ziekteverschijnselen hebt. In dit geval moet je wel thuisblijven, maar voel je je eigenlijk helemaal niet ziek. Dit kan verwarrend zijn. Toch ben je in dit geval net zo besmettelijkals wanneer je wel symptomen hebt. Ook zonder symptomen kun je het coronavirus namelijk overdragen zonder dat je hier erg in hebt. De positieve test betekent dus in alle gevallen dat je goed op moet gaan letten en contact met anderen moet zien tevoorkomen.

Hoe lang moet je wachten op de uitslag van een antigeen-test?

De antigeen-test om te kunnen testen op het coronavirus is bedoeld om zo snel mogelijk een uitslag door te kunnen geven aan iemand met klachten. Er zijn veel mensen die hiermee gebaat kunnen zijn, zeker als het gaat om vitale beroepen. In de zorg kunje immers snel iemand besmetten, waardoor je beter zo snel mogelijk in isolatie kunt gaan. Zo kun je onder andere bij de GGD in Helmond de coronasneltest uit gaan voeren. Daarna is het wachten op de uitslag. In tegenstelling tot met de PCR-test hoef je echtergeen dagen te wachten tot de uitslag bekend wordt gemaakt.

Eenvoudig af te lezen op de test

De antigeen-test kan binnen een uur een uitslag geven. De eiwitten worden direct opgevangen door de test, waarna er strepen op de test te zien zijn. Bij een streep ben je niet besmet met het coronavirus, bij twee strepen betekent het dat het coronavirusin jouw lichaam te vinden is. De test is dus eenvoudig af te lezen door medewerkers van bijvoorbeeld de GGD in Helmond. De GGD Helmond coronasneltest kan daarbij voor veel meer testen op een dag zorgen. Dit kan de testen op den duur ook met minder lange wachttijdenbeschikbaar maken voor meer mensen. Daarbij kan er sneller actie ondernomen worden.

Verschillende handelingen uit te voeren

De GGD Helmond COVID-19 sneltest geeft zowel bij een positieve als negatieve uitslag binnen een korte tijd een antwoord. De negatieve uitslagen zijn voornamelijk goed om minder ziekteverzuim te krijgen. Wel kunnen er klachten aanwezig zijn. Deze dienen te allentijde in de gaten gehouden te moeten worden. Bij een positieve test wordt alles in werking gezet zoals ook bij de PCR-test gebeurt. Zo moet een positief getest persoon in quarantaine en moet er tegelijkertijd een bron- en contactonderzoek ingesteldworden om zoveel mogelijk besmettingen te kunnen voorkomen. 

Corona test GGD in Helmond boeken

Hoe betrouwbaar zijn de corona testen voor bedrijfsartsen?

De betrouwbaarheid van een corona test staat nog wel eens in twijfel. Dit komt doordat lang niet iedereen met een negatieve test ook daadwerkelijk geen coronavirus in zijn lichaam heeft zitten. De testen moeten op een goed moment uitgevoerd worden enals er te weinig cellen te vinden zijn, dan kan dit de uitslag van de test beïnvloeden. Zo ook bij de coronasneltesten die gebruikt kunnen worden door een bedrijfsarts. Er moet daarom een goede afweging gemaakt worden of deze testen gebruiktworden of dat werknemers doorgestuurd worden naar de GGD Helmond coronavirus test. Maar hoe betrouwbaar zijn alle testen?

De coronasneltest door de bedrijfsarts

De coronasneltesten die door artsen gebruikt mogen worden, zijn vooral betrouwbaar als er sprake is van klachten die duiden op het coronavirus. Met klachten is de kans namelijk veel groter dat er voldoende cellen in het lichaam aanwezig zijn, waardoorde test altijd een goede uitslag kan geven. Alleen kan het dan ook zijn dat de test negatief uitwijst, terwijl er wel klachten zijn. In dit geval moet alles goed in de gaten worden gehouden. De klachten kunnen namelijk ook op influenza duiden, waardoorhet lastig wordt om een onderscheid te maken. Met de test wordt er wel een eerste houvast geboden.

Een doorverwijzing naar de GGD in Helmond

Je kunt als bedrijfsarts iemand ook nog doorsturen naar de GGD coronavirus test Helmond. Dit is een betrouwbare test die gevoelig is voor het coronavirus. Hierdoor wordt het virus nog sneller opgepakt dan bij andere testen. Ook de GGD Helmond coronasneltest werkt op dezemanier. Deze testen kunnen daarom als beste houvast gebruikt worden. Mocht er een negatieve sneltest zijn die door de bedrijfsarts uitgevoerd is, dan kan er altijd nog een doorverwijzing plaatsvinden om het coronavirus op een goede manier uit te sluiten.

GGD Helmond - test telefoonnummer

Corona Test Helmond

Waardering: 9.53/10 – gebasseerd on 45 reviews
  • Helmond
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Brabant-Zuidoost,Berkel-Enschot, Biest-Houtakker, Goirle, Heukelom, Tilburg, Noord-Brabant, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *