Direct testen in Heerlen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Heerlen – Bij Klachten Direct testen!

Waarom is een GGD coronasneltest in Heerlen nog niet volledig ontwikkeld?

De GGD in Heerlen test al maanden met de corona test. Deze PCR-test kijkt of het coronavirus aanwezig is. Dit is een proces dat onderzoek behoeft in het laboratorium, maar waardoor het dus ook langer duurt voordat je de uitslag van de test binnen hebt. Je zit hierdoortot twee dagen in spanning te wachten. De komst van de coronasneltest van de GGD komt echter steeds dichterbij. Waar deze eerst alleen voor cruciale beroepen op de markt wordt gebracht, moet het in een later stadium ook voor een breder publiek beschikbaarzijn. Maar de test is nog altijd in ontwikkeling en het kan dus nog even duren voordat deze daadwerkelijk gebruikt wordt.

De betrouwbaarheid omhoog schalen

De GGD Heerlen COVID-19 sneltest was in eerste instantie nog niet betrouwbaar genoeg om voor een breed publiek in te zetten. Hoewel het eenvoudig is om meerdere mensen op een dag te testen en van een uitslag te voorzien, konden er ook onjuiste resultaten uit komen.Dit kwam doordat deze test bijvoorbeeld ook Influenza op kon pakken. Tevens kon er zonder de standaard klachten niet getest worden. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen getest kunnen worden, blijft de test nog volop in ontwikkeling enkan dus nog niet ingezet worden. Het moment komt echter wel steeds dichterbij.

Steeds weer in ontwikkeling

Dit komt doordat er veel onderzoek gedaan is naar het coronavirus. De GGD Heerlen kan de coronasneltest daarom in gaan zetten, waarbij er daadwerkelijk gezien kan worden of iemand het virus bij zich draagt. De afgelopen maanden stonden helemaal in het teken vande ontwikkelingen. Alleen is het dan alsnog de vraag of het echt zo betrouwbaar is als de PCR-test. De werking van de test zal daarom ook na de inzet nog gemonitord worden en eventuele aanpassingen blijven voortdurend gemaakt worden.

Wat maakt de GGD corona sneltest anders dan andere testen?

De GGD Heerlen COVID-19 sneltest is een nieuwe ontwikkeling. Het kan voor veel voordelen zorgen ten opzichte van de reguliere PCR-test. De test werkt daarbij op een heel andere manier dan de andere testen, waardoor er ook op een andere manier met de uitslag omgegaanmoet worden. Zo kun je bijvoorbeeld binnen een uur al een uitslag verwachten van de GGD, terwijl je met de PCR-test tot wel twee dagen moet wachten. Hierdoor kunnen mensen sneller getest worden en is er ook een snellere actie mogelijk bij een positievetest.

Sneller dan de PCR-test

De GGD Heerlen corona sneltest behoeft daarbij ook geen laboratoriumonderzoek. De monsters die afgenomen worden, worden niet eerst naar een laboratorium gestuurd. Ook dit maakt de test vele malen sneller. De test vangt namelijk zelf de stoffen op die nodig zijnom de uitslag te kunnen geven. Wel moet er voor een coronasneltest sprake zijn van klachten die duiden op het coronavirus. In andere gevallen kan er een onjuiste uitslag gegeven worden, waardoor je wellicht door blijft lopen met het virus en jouwomgeving eenvoudiger gaat besmetten. Let daarom goed op de klachten die je hebt.

Eenvoudig de uitslag verkrijgen

Wat de GGD Heerlen coronasneltest ook anders maakt dan andere testen is de manier van aflezen. Bij een coronasneltest wordt namelijk gewerkt met streepjes. Als er een streepje verschijnt, is de test negatief. Bij twee streepjes is het coronavirus aanwezig enzul je een positieve uitslag ontvangen van de GGD in Heerlen. Dit maakt het ook eenvoudiger aflezen dan wanneer de resultaten van de laboratoria terugkomen. Hierdoor kunnen zorgverleners ook zelf de testen gaan bekijken en jou direct van een antwoord voorzien.Uiteindelijk kan dit voor een eenvoudigere manier van testen gaan zorgen en kunnen er meer mensen op een dag geholpen worden. 

Corona test GGD in Heerlen aanvragen

Waar kun je een afspraak maken voor de GGD test?

Als je een coronasneltest van de GGD in Heerlen wilt doen, dan gaat er veel aan vooraf. Zo moet je onder andere jouw klachten doorgeven en kun je vaak niet eens terecht voor de test. Je moet dan uitwijken naar de reguliere corona test van de GGD Heerlen. De coronavirus sneltest in Heerlenis er namelijk speciaal voor bedoeld voor vitale beroepen, waarbij iedere seconde telt op de werkvloer. Met deze sneltest kan namelijk in een korte tijd gekeken worden of iemand weer aan het werk kan of dat er andere veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

Na de klachten direct een afspraak maken

De GGD coronavirus sneltest in Heerlen is de test die binnen een uur aan kan geven of iemand het coronavirus heeft. Na de besmetting, wanneer de eerste symptomen gestart zijn, kan er een afspraak gemaakt worden. Dit kan zowel via de website van de GGD in Heerlen als telefonisch.Hierbij worden een aantal vragen gesteld om vast te stellen of je een afspraak kunt maken voor de sneltest of naar de reguliere PCR-test moet gaan kijken. Ook wordt naar de klachten zelf gekeken, omdat de coronasneltest alleen werkt wanneer de klachtendaadwerkelijk aanwezig zijn.

De beste mogelijkheid uitgezocht voor jou

Als je via de digitale wegen een afspraak gaat maken voor de GGD test, dan moet je inloggen met jouw jouw DigiD De rest van de website wijst zich eigenlijk vanzelf en je kunt een afspraak inplannen bij de dichtstbijzijnde testlocatie. Als je lievereen medewerker spreekt om te overleggen wat de beste opties zijn, dan kan dit telefonisch. De medewerker kijkt dan wat de snelste mogelijkheid is om de test te ondergaan en zal de afspraak voor jou inplannen. Je krijgt dan een bevestigingsmail diemeegenomen moet worden naar de testlocatie op de dag van de test.

GGD Heerlen - test contact

Corona Test Heerlen

Waardering: 9.73/10 – gebasseerd on 353 reviews
  • Heerlen
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Zuid Limburg,Heerlen, Hoensbroek, Voerendaal, Wijnandsrade, Limburg, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *