Direct testen in Heerenveen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Heerenveen – Bij Klachten Direct testen!

Ik heb een negatieve uitslag van de corona test van de GGD, en nu?

Na het ondergaan van de GGD Heerenveen coronavirustest is het spannend. Want ben je wel of niet positief getest voor het coronavirus? Je moet de uitslag afwachten, welke via de digitale weg afgelezen kan worden. Ook kun je een telefoontje van een medewerker van de GGD in Heerenveenverwachten wanneer je positief getest bent. Echter is de kans ook aanwezig dat je negatief getest bent. Maar wat moet je dan doen? Je hebt immers klachten die konden duiden op het coronavirus en met klachten moest je te allen tijde thuisblijven volgensde maatregelen. Wat kun je dan nog doen?

Klachten bij een negatieve uitslag

Een negatieve uitslag van de GGD Heerenveen coronavirustest geeft aan dat je niet besmet bent met het coronavirus. Echter heb je niet voor niets een afspraak gemaakt. Er zijn immers klachten aanwezig, waardoor je gaat twijfelen of je toch ergens iets opgelopen hebt.Je zult daarom goed moeten bekijken hoe de klachten zich verder ontwikkelen. Het is belangrijk om met klachten alsnog zoveel mogelijk thuis te blijven. Ondanks dat het wellicht een verkoudheid is of de griep, kan het namelijk wel besmettelijk zijn.Blijf daarom jouw gezondheid te allen tijde in de gaten houden ondanks de negatieve test.

Een verergering van de klachten

Daarnaast is het goed om bij een negatieve uitslag van het de GGD coronavirus test ook te gaan kijken naar de ontwikkelingen van de klachten. Je kunt namelijk ook in een te vroeg stadium al getest hebben, waardoor het virus zich in jouw lichaam nog niet goedontwikkeld heeft. In dit geval kan het aan te raden zijn dat je bij ergere klachten nogmaals laat testen of een afspraak maakt bij de huisarts. Je kunt dan meer onderzoek laten doen, zodat er wellicht toch nog op tijd een isolatie kan worden gestart.

Hoe lees je de uitslag van de GGD test af?

Bij de corona test is het aflezen van de uitslag eenvoudig. Je hoeft er namelijk alleen maar voor in te loggen met mijn DigiD Echter is er ook nog de GGD Heerenveen coronavirus sneltest. Deze werkt net op een andere manier. Deze is namelijk door vrijwel iedereen eenvoudigaf te lezen, als je maar weet waar je op moet gaan letten. De sneltest werkt namelijk aan de hand van strepen. Je kunt het vergelijken met een zwangerschapstest. Een streepje betekent dat je niet besmet bent, twee streepjes betekent wel een besmetting.Alleen heb je vaak ook nog letters op de test staan.

Met klachten gelijk een uitslag

De corona sneltest Heerenveen door middel van streepjes is heel eenvoudig. Je hoeft namelijk alleen maar te tellen hoeveel strepen er op het meetinstrument verschijnen. De strepen verschijnen automatisch na het doen van de test. Daarbij wordt er gekeken naarde antigenen in jouw lichaam. Daarbij is het wel belangrijk dat je ook klachten hebt. Indien je geen klachten hebt, kan de test nog wel eens afwijken van een betrouwbare uitslag. Zo kun je een negatieve uitslag hebben, terwijl je wel corona hebt.

Door een zorgverlener gecontroleerd

Het kan ook zijn dat de GGD Heerenveen coronasneltest letters heeft waar strepen bij komen te staan. In dit geval moet je ook van het aantal strepen uitgaan. Doordat het nogal eens verwarrend kan zijn en de testen minder nauwkeurig zijn dan de PCR-test worden dezete allen tijde door een zorgverlener gecontroleerd. Als je bijvoorbeeld wel klachten hebt, dan moet er nog extra onderzoek worden gedaan. De uitslag kan immers onjuist zijn, waardoor je alsnog besmettelijk kunt zijn.

Corona test GGD aanvragen in Heerenveen

Hoe lang moet je wachten op de uitslag bij een PCR-test?

De PCR-test heet ook wel de GGD coronavirus test Heerenveen en geeft jou binnen een korte tijd antwoord op de vraag of je het coronavirus in jouw lichaam hebt zitten. Deze test kan het virus al in een kort stadium vinden, waardoor de uitslag vrijwel altijd goed is. Daarbijhoef je ook niet heel lang op een antwoord te wachten. In een laboratorium wordt namelijk binnen 24 tot 48 uur het monster onderzocht en wordt de uitslag aan jou doorgegeven. Je weet dus vrij snel of het coronavirus aanwezig is en of je verdere stappenmoet ondernemen.

Binnen 48 uur de uitslag op de website

De GGD coronavirus test is altijd binnen enkele dagen nadat je de afspraak hebt gemaakt ingepland. Je gaat dan naar de testlocatie, waar je slechts enkele minuten kwijt bent. Je kunt daarna weer naar huis om het antwoord af te wachten. Binnen 24 tot 48 uurstaat de uitslag op de website van de GGD Heerenveen. Hiervoor log je in met mijn jouw DigiDen klik je door naar de uitslag. Er staat dan duidelijk omschreven of jouw uitslag positief of negatief is en welke stappen er ondernomen moeten worden. Bij een negatieveuitslag zul je altijd op de website moeten kijken.

Gebeld door de GGD

De uitslag telefonisch krijgen is vaak sneller bij de GGD Heerenveen coronavirus test. De gegevens zijn dan wel in het systeem verwerkt, maar vaak nog niet zichtbaar op de website. Bij een positieve test word je opgebeld door een medewerker van de GGD in Heerenveen. Tijdens dit gesprekhoor je niet alleen de uitslag, maar ook wat je moet doen. Zo ga je in quarantaine en wordt er een bron- en contactonderzoek gestart. Het kan namelijk zijn dat je in de tussentijd onbewust mensen besmet hebt door er voor langere tijd bij te zijn.

GGD Heerenveen - test telefoonnummer

Corona Test Heerenveen

Waardering: 9.15/10 – gebasseerd on 58 reviews
  • Heerenveen
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *