Direct testen in Haarlem - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Haarlem – Bij Klachten Direct testen!

Wat moet je doen na een positieve uitslag van de GGD coronavirustest?

Als de uitslag van de GGD coronavirus test in Haarlem binnen is, kan dit een grote schok zijn. Ondanks dat je klachten ervaart, hoop je immers dat de test negatief uitwijst. Bij een positieve test moet er namelijk veel gaan veranderen binnen jouw huishouden en kan hetzijn dat je ook veel meer klachten gaat ontwikkelen. Er zijn al veel mensen ernstig ziek geworden van het coronavirus en er zit een kans in dat dit ook bij jou gebeurt. Je moet daarnaast weten wat je allemaal moet doen als de test positief uitwijst.

Jouw contacten opschrijven voor het gesprek

Als je de GGD coronavirustest gedaan hebt, is het goed om alvast na te gaan denken over de personen waar je contact mee hebt gehad in de twee weken voor de test. Dit is namelijk de periode waarin je de mensen hebt kunnen besmetten met het virus. Mocht detest dan positief uitwijzen, kan het bron- en contactonderzoek direct van start gaan. Een medewerker van de GGD in Haarlem helpt jou hierbij. Het is namelijk niet eenvoudig om te bepalen of je lang genoeg bij iemand in de buurt bent geweest om een besmettingte hebben. Tijdens het gesprek wordt daarom al veel duidelijk.

Binnen blijven tot de klachten voorbij zijn

Daarnaast ga je bij een positieve uitslag van de GGD Haarlem coronavirustest Haarlem in quarantaine. Je mag het huis niet verlaten en ook mag er niemand bij jou op visite komen. Als je met meerdere mensen in een huis woont, moeten deze personen ook in thuisisolatie totdatzeker is dat er geen klachten zijn. Voor jou geldt een quarantaine van minimaal twee weken. Als de klachten na deze twee weken weg zijn, mag je ook weer naar buiten. Als er nog klachten zijn, zul je nog langer thuis moeten blijven zitten.

Waar kun je aan denken bij de maatregelen na de GGD Haarlem corona test?

Het coronavirus gaat al een paar maanden zijn gang over heel de wereld. Ieder land pakt dit op een andere manier aan, maar tegelijkertijd zijn er ook veel overeenkomstige regels. Zo ook als het gaat om de corona test. De GGD Haarlem coronavirustest in Haarlem in ons land kentdaarom ook verschillende veiligheidsmaatregelen. Dit begint al voordat je de corona test af laat nemen bij een testlocatie, maar ook tijdens en daarna. Het is goed om te weten waar je allemaal aan moet denken, zodat je geen verkeerde stappen gaat ondernemen.

Direct na de test naar huis

Zodra je bij de testlocatie van de GGD in Haarlem bent geweest voor de corona test is het van belang dat je gelijk naar huis gaat. Ondanks dat er wellicht bekenden van je bij de teststraat staan te wachten moet je toch gelijk wegrijden. Eventuele besmettingen moetennamelijk voorkomen worden. Zodra je thuis bent, mag je het huis ook niet meer verlaten tot je de uitslag binnen hebt. Tevens mogen er geen mensen bij jou op bezoek komen. Je moet namelijk in thuisisolatie blijven zolang er geen zekerheid is dat jehet coronavirus niet hebt.

Voorbereidingen voor de quarantaine treffen

Nog voordat je de uitslag van de GGD Haarlem coronavirustest hebt, heb je dus al met veel zaken rekening moeten houden. Je kunt ook alvast na gaan denken over de mensen waar je contact mee gehad hebt. Indien je een positieve uitslag hebt, moeten deze mensen namelijkook op de hoogte worden gesteld. Tevens kan het goed zijn om alvast te bekijken hoe je een eventuele quarantaine in gaat richten. Mocht je dan een negatieve uitslag hebben, dan kun je zonder klachten weer aan de slag. Met klachten is het wel verstandigom het in de gaten te houden.

GGDcoronatest.nl aanvragen in Haarlem

Waarom bestaat de GGD coronavirustest Haarlem?

Met de komst van het coronavirus moest er snel geschakeld worden. Want hoe stak het virus in elkaar en hoeveel mensen er daadwerkelijk besmet werden. De GGD coronavirustest werd ingezet. In eerste instantie was dit alleen bedoeld voor mensen die veel klachtenhadden. Er werden voorwaarden opgesteld om ervoor te zorgen dat er genoeg testen overbleven om iedereen een kans te geven om te testen en direct actie te ondernemen indien dit nodig was. Voor een groot publiek waren de testen nog niet mogelijk.

Duidelijkheid geven over het aantal besmettingen

De GGD coronavirus test Haarlem moest meer duidelijkheid geven over het aantal besmettingen, zodat ook de risico’s in kaart gebracht konden worden. Tevens werd, door middel van de monsters die afgenomen waren, onderzoek gedaan naar het nieuwe coronavirus. Erwas nog weinig over bekend en hier moesten de testen bij helpen. In een korte tijd kon hierdoor meer in kaart gebracht worden en konden er maatregelen komen. De test was daarom niet alleen goed om de ernst van de situatie in kaart te brengen, maarook voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van een coronavaccin. Het terugdringen van het virus moest in korte tijd gedaan worden.

Zekerheid voor zieken

Vanaf het moment dat de GGD coronavirus test op de markt kwam en er steeds meer mensen konden testen, werd duidelijk dat het coronavirus niet snel zou verdwijnen en er meer aan de hand was dan in eerste instantie gedacht werd. De test heeft de medische enwetenschappelijke wereld geholpen om meer duidelijkheid te krijgen en te bekijken hoe dit het beste aangepakt kon worden. Tevens hebben mensen meer zekerheid als uitwijst dat iemand besmet is met het coronavirus of toch alleen een hardnekkige griepte pakken heeft.

GGD Haarlem - corona contact

Door welke instanties wordt een antigeen-test uitgevoerd?

De antigeen-test is de test voor wanneer je snel moet weten of je het coronavirus te pakken hebt. Binnen een dag kun je hier namelijk al een antwoord op hebben. Deze test wordt daarom ook wel een coronasneltest genoemd en wordt onder andere door de GGD in Haarlemuitgevoerd. De GGD Haarlem coronavirus sneltest is echter wel bedoeld voor beroepen waar de nood hoog is. Hiermee kunnen het aantal testen aanzienlijk verhoogd worden, terwijl de wachttijden niet heel lang zijn. Er zijn echter nog veel meer plekken waar je dezetest uit kunt laten voeren.

De sneltesten van de GGD Haarlem

De GGD Haarlem coronavirus sneltest is de meest betrouwbare test. Deze is namelijk ver door ontwikkeld waardoor deze een hogere gevoeligheid heeft dan andere sneltesten. Daarbij is deze test gratis voor iedereen in Nederland. De test wordt te allen tijde door BIG-geregistreerdezorgverleners uitgevoerd en afgelezen, waardoor de uitslag vrijwel altijd juist is. Alleen wanneer je in een te vroeg stadium gaat testen kan het zijn dat de test negatief aangeeft, terwijl je toch besmet bent met het coronavirus. Je moet daarom jouwklachten goed in de gaten houden en zien hoe alles zich ontwikkelt.

Instanties met hoge kosten

Andere instanties die de antigeen-test doen, zijn onder andere instanties die aangesloten zijn bij luchtvaartmaatschappijen. Als je wilt reizen heb je namelijk ook vaak een negatieve uitslag nodig om het land binnen te komen. Je moet dan wel goed op gaanletten welke instanties BIG-geregistreerde artsen in dienst hebben. Anders kun je namelijk geen officieel document verkrijgen en wordt de test ook niet betrouwbaar genoemd. Daarbij moet je ook rekening houden met extra kosten die gerekend worden bijdeze instanties.

Corona Test Haarlem

Waardering: 9.89/10 – gebasseerd on 287 reviews
  • Haarlem
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Kennemerland,Den Ilp, Landsmeer, Oostzaan, Zaandam, Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *