Direct testen in Dordrecht - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Dordrecht – Bij Klachten Direct testen!

Waarom worden er eisen aan een GGD Dordrecht corona test gesteld?

De GGD coronavirustest kan niet zomaar afgenomen worden. Vanaf het moment dat er getest kon worden op het coronavirus waren er al een aantal voorwaarden gesteld. Deze eisen waren in eerste instantie heel streng. Je moest de symptomen van het coronavirus hebbenen tegelijkertijd ook minimaal 38 graden koorts. Deze eisen moesten ervoor zorgen dat de testen niet op dreigden te raken en mensen die het echt nodig hadden nog altijd getest konden worden. Ook toen er meer testen op de markt kwamen, bleven er enkelevoorwaarden aan verbonden.

Genoeg testen over voor spoed

De eisen van de GGD coronavirustest moeten ervoor zorgen dat er niet te veel testen per dag afgenomen kunnen worden. Doordat de eisen gesteld worden, vallen de mensen zonder duidelijke klachten bijvoorbeeld al af. Dit voorkomt dat de wachttijden lang zijnbij de testlocaties in de omgeving en er tegelijkertijd ook meer testen over gaan blijven voor spoedgevallen. Iedereen moet immers recht hebben op een test wanneer de gezondheid op het spel staat. Dankzij deze eisen kunnen er voldoende testen overblijvenvoor deze gevallen.

Grote uitbraken weten te voorkomen

Daarbij kunnen de eisen van de GGD coronavirustest Dordrecht ervoor zorgen dat er een beter beeld komt van de besmettingen. Doordat iedereen met duidelijke symptomen naar de testlocaties komen, kunnen er bijvoorbeeld minder besmettingen optreden. Mensen die geen coronahebben en voor de lol de test willen ondergaan hebben een grotere kans om besmet te raken dan wanneer de besmetting mogelijk al geweest is. Hiermee kan voorkomen worden dat er een grotere uitbraak is en er strengere veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

Wat is een antigeen-test?

Wellicht heb je er al van gehoord: de antigeen-test. Deze corona test meet in een korte tijd of het virus aanwezig is. Hij wordt daarom bij de GGD Dordrecht ook wel coronasneltest genoemd. Er bestaan echter verschillende sneltesten, waarbij de een betrouwbaarderis dan de andere. Echter geven de testen wel altijd aan of iemand positief of negatief getest is. Indien er een positieve test is en de test is niet uitgevoerd door de GGD Dordrecht, dan moet de uitslag van de test doorgegeven worden aan de GGD in Dordrecht. Op deze manierontstaat er toch een duidelijk beeld van het aantal besmettingen in het land.

Bij de GGD de coronasneltest uitvoeren

De antigeen-test meet net als de PCR-test of er eiwitten van het coronavirus in het lichaam aanwezig zijn. Op basis hiervan wordt er een positieve of negatieve uitslag aan gehangen. Als je de GGD Dordrecht COVID-19 sneltest doet, zie je hier dezelfde dag de uitslagnog van op de website van de GGD. Je dient hiervoor in te loggen met jouw jouw DigiD Bij een positieve uitslag word je te allen tijde gebeld door een medewerker. Er moet dan namelijk niet alleen een quarantaineperiode beginnen, ook moet er een bron- encontactonderzoek gedaan worden om te bekijken wie in jouw omgeving mogelijk besmet is.

Een BIG-geregistreerde arts

De antigeen-test kan echter ook door andere bedrijven gedaan worden. In dit geval moet er altijd een BIG-geregistreerde arts aanwezig zijn die de test afneemt. Alleen dan wordt de test namelijk betrouwbaar verklaard. Ondanks dat iedereen de test uit kanvoeren en af kan lezen, kun je er dus niet vanuit gaan dat jouw positieve of negatieve uitslag volledig betrouwbaar is. Je moet daarom altijd goed op gaan letten waar je jouw test gaat laten doen.

GGDcoronatest boeken in Dordrecht

Welke landen gelden als een risicogebied met corona?

Het coronavirus is overal in de wereld te vinden. Echter is het in het ene land vele malen erger dan in het andere land. Vanuit de overheid zijn er daarom verschillende landen tot een risicogebied benoemd. Hiervoor was een kleurschema opgesteld. Groenegebieden kenden geen groot risico, bij geel was het opletten, oranje is een groot risico en rood waren gebieden waar je het beste helemaal niet meer zou moeten komen. Hierbij werd voornamelijk gekeken naar het aantal besmettingen per aantal inwoners.Op basis hiervan moest voorkomen worden dat mensen gingen reizen en daardoor ook besmet raakten.

De kleuren veranderen per moment

De risicogebieden variëren per dag. Iedere keer wordt er namelijk weer opnieuw gekeken hoeveel besmettingen er in een land zijn, waardoor de kleurcode aangepast kon worden. Zo was Griekenland in eerste instantie alleen oranje voor de eilanden enkon er wel nog met enige voorzichtigheid naar het vaste land gereisd worden. Op een later moment werd heel Griekenland oranje. Binnen Europa zijn de meeste landen echter oranje gebleven en zijn er weinig gebieden waar rood de kleur ging worden. Inprincipe zou je hierdoor nog wel kunnen reizen, zolang je bij terugkomst maar tien dagen in quarantaine ging.

Goed in de gaten houden wat er verandert

Doordat de kleuren regelmatig veranderden, is het niet eenvoudig om te weten waar je aan toe bent. Ook moet er een GGD coronavirustest Dordrecht uitgevoerd worden, omdat veel landen een negatieve uitslag vragen voordat je het land mag betreden. Indien je gaat reizen,dien je wel te bekijken wat de veranderingen zijn bij terugkomst. Zo voorkom je dat je de veiligheidsmaatregelen niet in acht kunt nemen en hierdoor wellicht voor besmettingen gaat zorgen. Laat bij eventuele klachten ook een corona test uitvoeren, zodat je weetof je besmet bent tijdens jouw reis of bij terugkomst in Nederland.

GGD Dordrecht - coronavirus test contact

Corona Test Dordrecht

Waardering: 9.03/10 – gebasseerd on 410 reviews
  • Dordrecht
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

Dienst Gezondheid & Jeugd zhz,Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Oud-Alblas, Papendrecht, Zwijndrecht, Zuid-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *