Direct testen in Deventer - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Deventer – Bij Klachten Direct testen!

Zijn er zaken om rekening mee te houden na een negatieve uitslag van de GGD Deventer coronavirus test?

De GGD in Deventer coronavirustest moet aantonen of je besmet bent met het coronavirus. Veel mensen met klachten laten zich bij verschillende testlocaties in Deventer en omgeving testen.Iedere keer wordt weer de hoop gevestigd op een negatieve corona test. Als deze test daadwerkelijk negatief is, zal het een opluchting zijn. Alleen dan vraag je je wel af waar je allemaal op moet gaan letten. Er zijn immers niet voor niets klachtendie op het virus lijken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen.

Jouw klachten kunnen erger worden

Een negatieve uitslag van de GGD coronavirustest geeft in principe aan dat je niet besmet bent met het virus. Er zijn echter wel klachten aanwezig. Ondanks dat de test negatief is, moet je jouw klachten dus wel in de gaten houden. Als deze klachten verergeren,zal je namelijk verdere stappen moeten ondernemen. Zo wordt bijvoorbeeld geadviseerd om een afspraak te maken bij de huisarts. Deze kan namelijk bekijken of je alsnog een nieuwe test zou moeten doen. Je kunt namelijk te vroeg getest hebben, waardoorhet coronavirus nog geen kans heeft gehad om zich te kunnen ontwikkelen.

Een nieuwe test bij verergering van klachten

Als je nog klachten hebt, moet je na de GGD Deventer coronavirus test zoveel mogelijk thuisblijven. Dit is een algemene maatregel die voor iedereen geldt. Tegelijkertijd kun je jezelf dus in de gaten houden. Houd daarbij ook de gezinsleden zoveel mogelijk in de gaten.Als iemand binnen het gezin klachten ontwikkelt, is de kans groot dat er toch ergens een besmetting is geweest. Een nieuwe corona test kan dan de oplossing bieden. Het is dan de hoop dat er wederom een negatieve uitslag uitkomt. Bij een positieveuitslag moeten er immers andere stappen ondernomen worden.

Hoe kun je de COVID-19 sneltest in Deventer zelf uitvoeren?

Met de komst van de coronasneltest van de GGD Deventer rees ook de vraag of je deze test zelf uit kunt voeren. Naar de testlocatie gaan kan immers al gauw tijd in beslag nemen, terwijl je met erge klachten het liefst thuisblijft. Je zou daarom het liefste eentestset willen bestellen, zodat je thuis de test kunt doen en de uitslag af kunt lezen. Echter is dit nog niet mogelijk. De GGD in Deventer zet hier namelijk een zorgverlener op, omdat de test alleen goed uitgevoerd kan worden bij klachten en er anders naderonderzoek gedaan moet worden.

Alleen op locatie uit te voeren

De GGD Deventer COVID-19 sneltest kan dus niet zelf uitgevoerd worden. In tegenstelling daarvan moet je een afspraak maken bij een testlocatie. Op dit moment kan de test alleen uitgevoerd worden voor cruciale beroepen. Dit zijn namelijk de beroepen waar de werknemerszo snel mogelijk weer aan het werk moeten gaan na de uitslag van de test, omdat er anders handen tekortkomen. Denk daarbij aan zorgverleners, die dag en nacht klaarstaan om mensen met het coronavirus te helpen tegen de strijd.

Meer dan alleen de coronasneltest

Voordat je de coronasneltest kunt laten uitvoeren moet je een afspraak maken bij de GGD Deventer. Online of telefonisch geef je jouw klachten en persoonsgegevens door, waarna er een afspraak ingepland wordt bij de dichtstbijzijnde testlocatie. Ook krijg je hieruitgelegd welke corona maatreglen je voor, tijdens en na de test moet treffen. Indien de uitslag negatief is en je hebt toch erge klachten kan de zorgverlener bekijken of er wellicht iets anders aan de hand is. Zo blijf je toch niet zitten met ziekte, maarwordt er een gedegen onderzoek gedaan naar de oorzaak.

GGD coronatest aanvragen in Deventer

Waarom bestaan er verschillen tussen de GGD Deventer coronavirustest en de coronavirus sneltest?

Sinds de uitbraak van corona is er volop gekeken naar de beste testen. Bij de GGD Deventer de corona test af laten nemen zorgde voor de meest betrouwbare uitslagen, waardoor er snel in kaart gebracht kon worden wat de ernst van de situatie was. Hierdoor kondener ook nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Deze test nam bijvoorbeeld veel tijd in beslag, waardoor een sneltest moest komen voor cruciale beroepen. Hierdoor ontstonden er ook grote verschillen tussen beide testen. Het verschil zit hem namelijk nietalleen in periode tot de uitslag.

Onderzoek naar het virus

De GGD Deventer coronavirustest is een test die niet alleen gebruikt kan worden om te zien of iemand het coronavirus bij zich draagt, maar ook konden de testresultaten ingezet worden voor verder onderzoek. De monsters worden namelijk in het laboratorium verder onderzochtom meer te weten te komen over het virus. Dit is met de GGD Deventer coronasneltest niet mogelijk. Ook komt hier geen laboratorium aan te pas. Dit maakt de sneltest zo snel dat er binnen een uur een uitslag kan worden gegeven. Bij de PCR-test kan dit tot tweedagen gaan duren, waardoor mensen binnen moeten blijven.

Inzet verschilt per test

Daarbij zit het grote verschil op dit moment ook in de toegankelijkheid. De GGD Deventer coronavirus test is voor een groot publiek beschikbaar. Zodra iemand klachten ervaart, kan er namelijk getest worden door een afspraak te maken. De corona sneltest wordt ineerste instantie ingezet om contactberoepen de kans te geven zich snel te laten testen, zodat er ook weer sneller gewerkt kan gaan worden. Zorgverleners krijgen zo de kans om met een negatieve uitslag weer andere levens te kunnen redden.

GGD Deventer - test contact

Wanneer zie je de uitslag van de COVID-19 sneltest Deventer?

Als je denkt dat je het coronavirus hebt, wil je het liefst zo snel mogelijk antwoord. Het is afhankelijk van de test die jij ondergaat wanneer je de uitslag kunt verwachten. De snelste manier om erachter te komen of je besmet bent, is door middel vande GGD Deventer coronavirus sneltest. Deze test is namelijk speciaal ontwikkeld om dezelfde dag nog antwoord te hebben. De test is niet voor iedereen toegankelijk, maar wanneer je er gebruik van kunt maken, kun je dus binnen een korte tijd weten waar je aan toebent.

Snel de uitslag online inzien

De GGD Deventer corona sneltest geeft binnen een uur aan of er een besmetting plaatsgevonden heeft. Nadat je de test hebt afgenomen ga je naar huis en wacht je het antwoord af. Je kunt het antwoord dan online terugvinden of wordt opgebeld door de GGD Deventer. Als je hetantwoord online in wilt zien moet je inloggen met jouw jouw DigiD Hier staat dan of de uitslag positief of negatief is en welke maatregelen je moet treffen om jezelf en anderen te beschermen. Zo kun je bijvoorbeeld in thuisisolatie gaan bij klachten ofje kunt gelijk weer naar buiten om jouw werkzaamheden voort te zetten.

Het bron- en contactonderzoek

Je kunt ook gebeld worden door een medewerker van de GGD na de coronasneltest. Dit is vaak het geval bij een positieve uitslag. De GGD Deventer moet dan namelijk direct een bron- en contactonderzoek starten om te zien of je meer mensen in jouw omgeving besmetkunt hebben. Mensen waar je voor langere tijd bij hebt gezeten terwijl de besmettingsperiode al van start was gegaan worden daarom opgedragen om ook tijdelijk in isolatie te gaan. Hiermee worden grotere besmettingen voorkomen en kan alles gemonitordworden.

Mag je met symptomen van het coronavirus nog naar buiten?

Vanaf het begin dat het coronavirus in ons land is, wordt geadviseerd om met klachten die kunnen duiden op het coronavirus niet meer naar buiten te gaan. In principe moet je zoveel mogelijk thuisblijven, maar met klachten kun je ook op veel plekken geweigerdworden. Zo voorkom je dat je mensen kunt besmetten. Echter zijn er ook veel klachten die bijvoorbeeld te maken hebben met influenza of een gewone verkoudheid. Het is daarom lastig om een inschatting te maken of je daadwerkelijk naar buiten mag metsymptomen.

Afhankelijk van jouw beroep

Met symptomen van het coronavirus naar buiten gaan is niet verstandig, maar het kan ook niet tegengehouden worden. In verschillende jaargetijden hebben mensen een loopneus, hoesten of niezen. Pas na het uitvoeren van een GGD coronavirus test in Deventer wordt duidelijkof dit met het coronavirus te maken heeft of niet. Alleen bij hulpverleners wordt dringend verzocht om thuis te blijven met deze klachten en een afspraak te maken voor de GGD Deventer coronasneltest. Hier ligt de kans op besmettingen immers hoger dan wanneerje alleen jouw huis verlaat voor de boodschappen of het uitlaten van de hond.

Drukbezochte plekken of een rondje wandelen

Het is altijd verstandig om een goede afweging te maken of je naar buiten gaat met symptomen of niet. Het is daarbij afhankelijk van de plekken waar je naartoe gaat. Ga je naar een drukbezochte plek? Blijf dan thuis. Loop je alleen rondje met de hondenen kom je hier vrijwel niemand tegen? Dan kun je met beginnende klachten gewoon nog naar buiten. Je dient dan wel voldoende afstand te houden van de mensen die je tegenkomt tijdens jouw ronde. Mocht je dan toch merken dat jouw klachten erger worden,dan is een afspraak bij de GGD in Deventer voor de corona test of coronasneltest snel gemaakt.

GGD coronatest aanvragen in Deventer

Corona Test Deventer

Waardering: 9.04/10 – gebasseerd on 314 reviews

Openingstijden

  • Maandag 9:00-12:50
  • Dinsdag 9:00-12:50
  • Woensdag 9:00-12:50
  • Donderdag 9:00-11:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Noord- en Oost Gelderland,Apeldoorn, Teuge, Overijssel, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *