Direct testen in Coevorden - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Coevorden – Bij Klachten Direct testen!

Wanneer moet je je opnieuw laten testen bij de GGD corona test Coevorden?

Als je een GGD Coevorden coronavirustest ondergaan hebt, heb je de uitslag snel in handen. Bij een positieve uitslag is het eigenlijk altijd duidelijk. Het coronavirus is aanwezig in jouw lichaam en je moet in quarantaine. Ook de rest van jouw huishouden moet in thuisisolatietot er geen sprake is van klachten. Je kunt echter ook een negatieve uitslag krijgen. In de meeste gevallen betekent dit dat je niet besmet bent, maar je moet het wel goed in de gaten blijven houden. De klachten kunnen namelijk ook verergeren.

Bij verergering van klachten gaan testen

Zodra de klachten verergeren is het van belang dat je een nieuwe GGD coronavirustest Coevorden gaat doen. Het kan namelijk zijn dat jouw eerste test onjuist is, doordat er nog niet genoeg cellen van het coronavirus aanwezig waren in het lichaam. Deze cellen moetennamelijk opgepakt worden door de PCR-test, zodat er in het laboratorium een goed onderzoek gedaan kan worden. Een nieuwe afspraak is dan van belang. Je kunt dan namelijk bekijken of de klachten daadwerkelijk met het coronavirus te maken hebben ofdat er toch iets anders aan de hand kan zijn.

Het ziektebeeld verandert

Ook kun je een nieuwe GGD coronavirustest in Coevorden doen wanneer je als zorgverlener een negatieve testuitslag hebt gehad bij de coronasneltest. Deze test geeft namelijk ook niet altijd de juiste waarden aan. De sneltest is minder gevoelig, waardoor er ook andere symptomenmeegenomen kunnen worden en hierdoor wellicht een positieve of negatieve uitslag komt. In dit geval is het altijd aan te raden om bij een verder ziektebeeld opnieuw te laten testen door middel van een reguliere test. Zo is er voldoende zekerheid.

Is de GGD coronasneltest betrouwbaar genoeg zonder symptomen?

De GGD Coevorden coronasneltest wordt voornamelijk uitgevoerd wanneer er symptomen van het coronavirus aanwezig zijn. Hiermee krijg je namelijk de meest betrouwbare uitslag in handen. Daarbij heb je vaak geen aanleiding tot testen wanneer er geen klachten zijn.Je kunt je daarom afvragen of de test ook betrouwbaar is wanneer je zonder klachten naar de testlocatie toe gaat. Er bestaan verschillende verhalen over de betrouwbaarheid van een sneltest, omdat er ook al aangetoond is dat deze wellicht niet allesop kan pakken.

Een afspraak maken voor de test

De GGD Coevorden coronasneltest werkt het beste wanneer er al klachten zijn. In dit geval zijn de cellen van het coronavirus namelijk al goed aanwezig in het lichaam, waardoor de test niet gevoelig hoeft te zijn voor het virus. Hoe meer symptomen er aanwezig zijn,hoe aannemelijker het is dat je besmet bent. Het is daarom verstandig om alleen met klachten een afspraak te maken voor de test. In dit geval krijg je namelijk ook voorrang en kan er voorkomen worden dat er een schaarste plaatsvindt van de testen.Er zijn namelijk nog niet voldoende coronasneltesten op de markt beschikbaar om iedereen te kunnen testen.

Jouw gezondheid in de gaten houden

Echter is de GGD coronasneltest in Coevorden wel zo ver ontwikkeld dat deze het coronavirus ook op kan pikken wanneer er geen symptomen aanwezig zijn. Hierdoor is de uitslag van de test altijd betrouwbaar. In slechts enkele gevallen komt er een onjuiste uitslag uit.Dit is voornamelijk wanneer er in een te vroeg stadium getest wordt. Op dat moment zijn er nog niet voldoende cellen aanwezig en kan de test nog niet uitwijzen of iemand besmet is met het coronavirus. Je zult daarom ook zelf in de gaten moeten houdenof je klachten gaat ontwikkelen of dat je met iemand in contact bent geweest die besmet is met het coronavirus.

Corona test GGD in Coevorden boeken

Wat is een antigeen-test?

Wellicht heb je er al van gehoord: de antigeen-test. Deze corona test meet in een korte tijd of het virus aanwezig is. Hij wordt daarom bij de GGD in Coevorden ook wel coronasneltest genoemd. Er bestaan echter verschillende sneltesten, waarbij de een betrouwbaarderis dan de andere. Echter geven de testen wel altijd aan of iemand positief of negatief getest is. Indien er een positieve test is en de test is niet uitgevoerd door de GGD Coevorden, dan moet de uitslag van de test doorgegeven worden aan de GGD in Coevorden. Op deze manierontstaat er toch een duidelijk beeld van het aantal besmettingen in het land.

Bij de GGD Coevorden de coronasneltest uitvoeren

De antigeen-test meet net als de PCR-test of er eiwitten van het coronavirus in het lichaam aanwezig zijn. Op basis hiervan wordt er een positieve of negatieve uitslag aan gehangen. Als je de GGD Coevorden coronasneltest doet, zie je hier dezelfde dag de uitslagnog van op de website van de GGD. Je dient hiervoor in te loggen met jouw jouw DigiD Bij een positieve uitslag word je te allen tijde gebeld door een medewerker. Er moet dan namelijk niet alleen een quarantaineperiode beginnen, ook moet er een bron- encontactonderzoek gedaan worden om te bekijken wie in jouw omgeving mogelijk besmet is.

Een BIG-geregistreerde arts

De antigeen-test kan echter ook door andere bedrijven gedaan worden. In dit geval moet er altijd een BIG-geregistreerde arts aanwezig zijn die de test afneemt. Alleen dan wordt de test namelijk betrouwbaar verklaard. Ondanks dat iedereen de test uit kanvoeren en af kan lezen, kun je er dus niet vanuit gaan dat jouw positieve of negatieve uitslag volledig betrouwbaar is. Je moet daarom altijd goed op gaan letten waar je jouw test gaat laten doen.

GGD Coevorden - covid test

Wat mag je nog met een positieve uitslag van de COVID-19 sneltest Coevorden?

Het doen van de GGD Coevorden coronasneltest doe je niet voor niets. In veel gevallen heb je namelijk klachten, waardoor je niet meer aan het werk kan en daarbij ook anderen kunt besmetten. Je bent vanaf dat moment al in thuisisolatie en blijft ook thuis totdatde test negatief uitwijst. Bij een positieve test ben je echter beperkt in wat je nog wel en niet kunt doen. Dit betekent namelijk dat je in quarantaine gaat. Er zijn echter wel nog een aantal zaken die je wel mag en kunt doen om de tijd door te komen.Deze handelingen bevinden zich volledig binnenshuis.

Geen contacten buitenshuis hebben

Met een positieve uitslag van de coronasneltest kun je eigenlijk niet veel meer. Je bent gebonden aan huis en mag ook geen visite over de vloer hebben. Het doen van boodschappen is ook niet verantwoord. Je zult daarom alle boodschappen moeten latenbezorgen of door iemand anders mee laten nemen. Jouw omgeving kan de boodschappen bijvoorbeeld voor de deur neerzetten. Echter mag je niet op korte afstand met ze praten. Het beperkt je dus wel degelijk in de dagelijkse contacten. Ook met jouw gezinsledenwordt het contact aanzienlijk minder.

Jezelf bezig houden binnenshuis

Je kunt echter binnenshuis nog genoeg doen na de GGD Coevorden COVID-19 sneltest. Zolang er geen klachten zijn en je je goed genoeg voelt, zijn er immers genoeg dingen om te doen. De meeste hobby’s kunnen thuis uitgevoerd worden en als je de mogelijkheid hebtom vanuit huis te werken, dan kun je dit natuurlijk ook blijven doen. Op deze manier houd je je toch bezig, terwijl je je ook aan alle maatregelen houdt. Houd jezelf daarom gewoon bezig terwijl je in quarantaine zit en de dagen gaan zo voorbij, zonderdat je iemand anders kunt besmetten.

Corona Test Coevorden

Waardering: 9.77/10 – gebasseerd on 206 reviews
  • Coevorden
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Drenthe,Beerze, Beerzerveld, Bergentheim, Brucht, Diffelen, Mariënberg, Rheeze, Stegeren, Drenthe, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *