Direct testen in Bergen op Zoom - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Bergen op Zoom – Bij Klachten Direct testen!

Wat moet je aantonen voor de afspraak voor een corona test van de GGD?

Als je een afspraak maakt bij de GGD coronavirus test Bergen op Zoom wordt al gevraagd welke klachten je hebt. Je kunt eenvoudig aangeven welke klachten het zijn en hoe erg deze zijn. Zowel via de digitale wegen als tijdens een telefoongesprek worden daarom dezelfde vragengesteld. Ook moet je jouw burgerservicenummer overhandigen, zodat jouw gegevens in het systeem staan. Je krijgt dan een bevestigingsmail toegestuurd zodra de afspraak in het systeem staat, welke je meeneemt naar de testlocatie.

De documenten overhandigen aan een medewerker

Op de testlocatie van de GGD Bergen op Zoom coronavirus test overhandig je de bevestigingsmail in combinatie met jouw identiteitskaart. Een medewerker van de GGD Bergen op Zoom meldt jou aan. De klachten zijn dan ook zichtbaar in het systeem. Je hoeft uiteraard niet meer aan te tonen datdeze klachten aanwezig zijn. Forceren is nergens voor nodig. Het is daarna alleen nog een kwestie van wachten tot je aan de beurt bent en de monsters uit jouw neus en keel worden genomen door een medewerker. Dit is eigenlijk alles wat er ter plaatsegebeurt. Je hoeft voor de rest dus ook niets meer te doen of te laten zien.

Weinig nodig voor de test

De GGD coronavirus test in Bergen op Zoom is hierdoor heel eenvoudig. Doordat er weinig voor nodig is, kun je eigenlijk direct een afspraak maken. Je hoeft daarna alleen nog maar naar de testlocatie te gaan, de test af te laten nemen en weer terug naar huis te gaan in afwachtingvan de uitslag. De toegankelijkheid is hierdoor gewaarborgd en in een korte tijd weten veel mensen of het coronavirus aanwezig is. Uiteindelijk kan dit leiden tot minder besmettingen en een betere bestrijding van het virus. Hier is waar het uiteindelijkallemaal om gaat. 

Hoe kun je de GGD corona sneltest Bergen op Zoom zelf uitvoeren?

Met de komst van de coronasneltest van de GGD Bergen op Zoom rees ook de vraag of je deze test zelf uit kunt voeren. Naar de testlocatie gaan kan immers al gauw tijd in beslag nemen, terwijl je met erge klachten het liefst thuisblijft. Je zou daarom het liefste eentestset willen bestellen, zodat je thuis de test kunt doen en de uitslag af kunt lezen. Echter is dit nog niet mogelijk. De GGD Bergen op Zoom zet hier namelijk een zorgverlener op, omdat de test alleen goed uitgevoerd kan worden bij klachten en er anders naderonderzoek gedaan moet worden.

Alleen op locatie uit te voeren

De GGD Bergen op Zoom corona sneltest kan dus niet zelf uitgevoerd worden. In tegenstelling daarvan moet je een afspraak maken bij een testlocatie. Op dit moment kan de test alleen uitgevoerd worden voor cruciale beroepen. Dit zijn namelijk de beroepen waar de werknemerszo snel mogelijk weer aan het werk moeten gaan na de uitslag van de test, omdat er anders handen tekortkomen. Denk daarbij aan zorgverleners, die dag en nacht klaarstaan om mensen met het coronavirus te helpen tegen de strijd.

Meer dan alleen de coronasneltest

Voordat je de coronasneltest kunt laten uitvoeren moet je een afspraak maken bij de GGD in Bergen op Zoom. Online of telefonisch geef je jouw klachten en persoonsgegevens door, waarna er een afspraak ingepland wordt bij de dichtstbijzijnde testlocatie. Ook krijg je hieruitgelegd welke maatregelen je voor, tijdens en na de test moet treffen. Indien de uitslag negatief is en je hebt toch erge klachten kan de zorgverlener bekijken of er wellicht iets anders aan de hand is. Zo blijf je toch niet zitten met ziekte, maarwordt er een gedegen onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Corona test GGD boeken in Bergen op Zoom

Waar staan de maatregelen van de corona sneltest vermeld?

Het is niet eenvoudig om alle corona maatreglen rondom het coronavirus te weten. Eraan houden is in sommige gevallen nog lastiger. Je bent immers heel wat anders gewend en hebt ook behoefte aan menselijk contact. Toch is het belangrijk dat je de veiligheidsmaatregelenleert kennen. Zo ook rondom de COVID-19 sneltest Bergen op Zoom. Als je deze test moet af laten nemen, moet je je namelijk ook aan verschillende regels gaan houden. Om je hierbij te helpen kun je de regels te allen tijde terugvinden op de website van de GGD Bergen op Zoom.

Regels online terugvinden

De regels staan duidelijk omschreven op de website. De GGD Bergen op Zoom coronasneltest kent eigenlijk niet veel extra regels dan de regels die al maanden gelden voor het coronavirus. Zo houd je afstand, blijf je thuis en draag je een mondkapje op de testlocatie. Daarnaastgelden er een aantal veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat alles soepel gaat verlopen op de testlocatie zelf. Zo moet je in jouw auto blijven zitten zolang je niet aan de beurt bent. Ook mag je geen contact maken met de zorgverleners. Alleen de zorgverlenerdie de test afneemt, zal bij jou in de buurt komen. Zorg er daarom voor dat je ook voldoende afstand bewaart.

De papieren versie op de testlocatie

Daarnaast zul je maatregelen tegenkomen van de GGD Bergen op Zoom corona sneltest voor wanneer je de testlocatie verlaat. Na het afnemen van de test moet je namelijk direct weer richting huis. Op de website van de GGD Bergen op Zoom zie je onder andere staan dat je geen tussenstopmag maken. Deze veiligheidsmaatregelen worden ook nogmaals overhandigd in een papieren versie. Je kunt dus thuis ook nog kijken wat je allemaal moet doen als je een positieve of negatieve uitslag hebt. Daarvan staan de verdere stappen namelijk ook omschreven.Zo heb je altijd een extra houvast voor wanneer je even niet meer weet wat je nog kunt doen.

GGD Bergen op Zoom - coronavirus test

Corona Test Bergen op Zoom

Waardering: 9.68/10 – gebasseerd on 301 reviews
  • Bergen op Zoom
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Zeeland,Goes, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heer Hendrikskinderen, Heinkenszand, Kloetinge, Kloetinge, Wilhelminadorp, Noord-Brabant, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *