Direct testen in Amsterdam - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Amsterdam – Bij Klachten Direct testen!

Hoeveel kost het ondergaan van een PCR-test?

Testen of je besmet bent met het coronavirus kan met behulp van de PCR-test. Deze test heeft een hoge gevoeligheid voor de cellen waaruit het virus bestaat, waardoor de test deze direct op gaat vangen. Daarbij wordt niet gekeken naar andere virussen enbacteriën, maar zal uitsluitend kijken naar het coronavirus. Je weet hierdoor zeker dat wanneer de test positief aangeeft, je ook daadwerkelijk besmet bent. Alleen gaan er wel veel prijzen rond van deze test. Het is daarom verstandig om hiereerst meer over te weten te komen voordat je een afspraak gaat maken voor de test.

Bij de GGD Amsterdam de corona test doen

De GGD Amsterdam coronavirus test is een van de PCR-testen die uitgevoerd wordt. Dit is de test van de GGD in Amsterdam, waar je eenvoudig een afspraak voor kunt maken als je klachten ervaart die op het coronavirus kunnen duiden. Als je hier een afspraak maakt, weet je zeker datje geen kosten gaat krijgen. De test hoort namelijk bij de zorg, waardoor alles volledig vergoed wordt. Je hebt dus nooit een extra rekening en kunt in een korte tijd te weten komen of je besmet bent met het virus. Voor jou kan dit uiteindelijk veelmeer duidelijkheid geven en de drempel is eenvoudig te nemen.

De testen om te kunnen reizen

Echter kun je naast de GGD coronavirustest in Amsterdam ook bij andere instanties terecht. Zo wordt voor de corona test die je nodig hebt om te reizen vaak een Engelstalig document nodig. Deze kun je uitsluitend krijgen bij andere instanties. Deze vragen echter wel hogerekosten voor de test. Je kunt hierbij vaak rekenen op 150 euro per test. Jouw vakantie begint hierdoor al met een hoog prijskaartje. Toch is het nodig om in veel landen de grens over te mogen. Je moet er daarom goed over na gaan denken waar je de testgaat doen.

Moeten jouw gezinsleden ook in isolatie als jij symptomen van het coronavirus hebt?

Zodra je symptomen hebt die kunnen duiden op het coronavirus, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk thuis gaat blijven. Indien de klachten erger worden, kan het zelfs zo zijn dat je de GGD coronatest moet doen. Deze test kan aantonen of je besmet bentof niet. Vanaf dat moment ga je in thuisisolatie en mag er ook niemand meer het huis in komen. Jouw gezinsleden kunnen op dat moment nog naar buiten, maar wel met zo min mogelijk contacten. Zo kan het risico op besmetten zo veel mogelijk beperkt worden.

Het gezin in isolatie voor controle

Zodra je de GGD Amsterdam coronavirus test in Amsterdam hebt gedaan en een positieve uitslag hebt, wordt alles anders. Je mag dan namelijk helemaal niets meer doen en moet binnenblijven voor twee weken of langer. In dit geval houd je ook jouw klachten in de gaten. Jouw gezinsledenblijven bij de positieve uitslag ook thuis. Binnen een week moet duidelijk worden of jouw gezinsleden ook klachten hebben gekregen of dat deze de dans hebben ontsprongen. Mochten er geen klachten zijn, dan mogen de gezinsleden na een week het huisweer verlaten. Jij moet echter wel jouw quarantaineperiode uitzitten totdat alle symptomen verdwenen zijn.

Positieve testen binnen het gezin

Als er bij jouw gezinsleden ook nog klachten optreden, kunnen deze ook de GGD in Amsterdam coronavirustest doen. Doordat je samen in een huis zit, is de kans namelijk groot dat je iemand besmet hebt. In dit geval moet wellicht het hele gezin in quarantaine en blijft iedereenbinnen totdat de klachten volledig voorbij zijn. Dit kan lastig zijn, maar het is tegelijkertijd wel nodig om het coronavirus te bestrijden. Door alle veiligheidsmaatregelen zo goed mogelijk op te volgen zal er niemand in jouw omgeving besmet raken doordat jijje nergens aan gehouden hebt. 

Corona test GGD boeken in Amsterdam

Waarom vragen landen soms om een COVID-19 sneltest?

In steeds meer landen is het verplicht om een corona test af te nemen. Alleen met een negatieve test is het toegestaan om de grens over te gaan. Mocht je deze test dus niet afgelegd hebben, dan is de kans groot dat je geweigerd wordt. Het plannen vande test is echter niet heel eenvoudig en je moet lang wachten op de uitslag. Daarbij zijn er ook regels aan verbonden. De coronasneltest van de GGD in Amsterdam kan dan een goede oplossing bieden. Alleen is de test van de GGD Amsterdam nog niet beschikbaar voor iedereen,waardoor er een andere sneltest gedaan moet worden.

Veel landen stellen het verplicht

De coronasneltest van de GGD in Amsterdam had een goede uitkomst kunnen zijn wanneer je wilt reizen. De sneltest geeft namelijk binnen een uur aan of je positief of negatief getest bent, waardoor het eenvoudiger wordt om de grens over te gaan. Landen als Duitsland,het Verenigd Koninkrijk en Griekenland hebben bijvoorbeeld al als regel dat er alleen met een negatieve uitslag gereisd mag worden. Voor deze landen kun je een afspraak maken voor een sneltest, waardoor je diezelfde dag nog naar jouw afspraken kuntgaan in een van deze landen. Een goede toevoeging als je bijvoorbeeld moet reizen voor werk.

Vooraf onderzoek doen

Landen willen door middel van een coronasneltest van de GGD in Amsterdam of een andere instantie het aantal besmettingen niet verder op laten komen. Daarom word je bij de grens te allen tijde geweigerd als je de test niet uitgevoerd hebt. Het is daarom altijd verstandigom te kijken of je de coronasneltest uit moet gaan voeren voordat je op reis gaat. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en jouw reis niet door kan gaan.

GGD Amsterdam - coronavirus test contact

Corona Test Amsterdam

Waardering: 9.74/10 – gebasseerd on 153 reviews
  • Amsterdam
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Amsterdam,Den Ilp, Landsmeer, Oostzaan, Zaandam, Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *