Direct testen in Amstelveen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Amstelveen – Bij Klachten Direct testen!

Ik heb een positieve uitslag van de GGD test, en nu?

Als je te horen hebt gekregen dat de GGD Amstelveen COVID-19 sneltest positief is, dan is dat heel vervelend. Vanaf dat moment kun je al jouw plannen aan de kant schuiven, want je moet in quarantaine. Er mag geen bezoek meer langskomen en zelf mag je het huis ook nietmeer verlaten. Even naar de winkel voor boodschappen is niet meer mogelijk en het bezoek van jouw familie waar je zo naar uitkeek, kun je vergeten. Je moet je namelijk aan veel verschillende corona maatreglen gaan houden om ervoor te zorgen dat er geenbesmettingen meer plaats kunnen vinden.

Het bron- en contactonderzoek

De positieve uitslag van de coronavirus sneltest Amstelveen is het startsein van jouw quarantaineperiode. Je mag vanaf dat moment niet meer naar buiten. Daarnaast moet je je gaan bedenken met wie je allemaal contact hebt gehad binnen twee weken voor de test. Dezemensen moeten namelijk wellicht ook in isolatie tot er zekerheid is dat er geen klachten zijn. Het bron- en contactonderzoek wordt samen met een medewerker van de GGD Amstelveen uitgevoerd. Zo kun je niets over het hoofd zien. Tegelijkertijd krijg jij ook alleveiligheidsmaatregelen uitgelegd, zodat je geen verkeerde stappen gaat maken.

Jouw gezondheid in de gaten houden

Het blijft ook altijd belangrijk om jouw klachten na de GGD Amstelveen COVID-19 sneltest in de gaten te blijven houden. In veel gevallen zul je na verloop van tijd weer opknappen. Echter zijn er ook gevallen waarbij het verslechtert. Indien jouw gezondheid al nietheel goed is, ga je dit heel snel merken. Ook gezonde mensen gaan veel problemen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan kortademigheid. Dit kan voor veel problemen zorgen als er niet op de juiste manier mee omgegaan wordt. Mocht er iets zijn dat je niet vertrouwt,neem dan contact op met jouw huisarts.

Wanneer is de GGD Amstelveen coronavirus test toegankelijk geworden voor iedereen?

De GGD in Amstelveen coronavirus test Amstelveen is al heel wat maanden op de markt. Met de komst van het coronavirus moest er snel geschakeld worden om te zien wie er allemaal besmet waren geraakt. De testen waren echter zo schaars dat lang niet iedereen direct getest kon wordenbij een verdenking. Zo moesten er bijvoorbeeld genoeg testen overblijven voor de ziekenhuizen. De voorwaarden waren daarom streng en de toegankelijkheid werd hierdoor erg ingeperkt. Op een later moment is de test echter wel toegankelijk geworden vooriedereen.

Alleen met klachten laten testen

Ondanks dat de toegankelijkheid van de GGD coronavirustest Amstelveen opgeschaald is, bleven er wel veel voorwaarden aan verbonden. Hiermee werd voorkomen dat mensen zonder klachten overgingen tot het ondergaan van een test. Ook hierbij werd in het achterhoofd gehoudendat de testen nog wel eens nodig zouden zijn in de toekomst. Zo mag je uitsluitend gaan testen wanneer je klachten hebt die kunnen duiden op het coronavirus. Helemaal toegankelijk is het daarom nog altijd niet, maar het biedt wel houvast.

Eenvoudige aanmelding voor de test

De toegankelijkheid van de GGD Amstelveen coronavirus test is hiermee wel vooruitgegaan. Binnen een korte tijd kan iedereen zich aanmelden via de online wegen of telefonisch, waardoor de afspraak snel ingepland staat. Iedereen kan dan langs de testlocatie gaan om detest af te laten nemen en heeft in een korte tijd antwoord. Of het nu positief of negatief is, je weet te allen tijde waar je aan toe bent en kunt de nodige corona maatreglen gaan nemen.

GGDcoronatest.nl boeken in Amstelveen

Hoe lees je de uitslag van de GGD Amstelveen coronavirustest?

Het aflezen van medische testen is niet eenvoudig. Vooral mensen die normaal gesproken niets binnen dit werkveld doen, kunnen de resultaten al gauw door elkaar gehaald worden. Bij de corona test van de GGD Amstelveen is dit niet anders. De PCR-test geeft namelijkna laboratoriumonderzoek een positieve of negatieve uitslag. Voor jou betekent dit dat je de uitslag doorkrijgt via een telefoontje of digitaal kunt bekijken door in te loggen met mijn jouw DigiD

De uitslag van een medewerker krijgen

Als de uitslag van de corona test van de GGD Amstelveen positief is, word je te allen tijde gebeld door een medewerker van de GGD in Amstelveen. Deze zal namelijk ook direct een bron- en contactonderzoek starten. Hierbij wordt er gekeken naar de mensen waar je contact mee hebtgehad sinds de klachten begonnen en hoe lang je hierbij in de buurt bent geweest. Daarnaast krijg je alle veiligheidsmaatregelen te horen die je zelf moet handhaven. Zo mag je bijvoorbeeld niet naar buiten en kun je ook geen contact meer hebben met mensen buitenjouw huishouden. Zo voorkom je dat je anderen kunt besmetten.

De uitslag staat duidelijk op internet

Je kunt de uitslag van de GGD coronavirus test in Amstelveen ook online terugvinden. Dit is vaak de meest eenvoudige optie. Je ziet namelijk in een oogopslag of de test positief of negatief is. Tevens staan hier alle corona maatreglen nogmaals omschreven. Bij een negatieve uitslagkun je jouw huis weer verlaten. Bij een positieve uitslag is het bron- en contactonderzoek al gestart en moet je voor 14 dagen in quarantaine. Ook de andere gezinsleden blijven in isolatie totdat zeker is dat er geen klachten zijn. Lees daarom altijdgoed alles door bij het lezen van de uitslag.

GGD Amstelveen - covid test

Corona Test Amstelveen

Waardering: 9.03/10 – gebasseerd on 117 reviews
  • Amstelveen
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Amsterdam,Den Ilp, Landsmeer, Oostzaan, Zaandam, Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *