Direct testen in Almere - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Almere – Bij Klachten Direct testen!

Hoe kun je je aan de regels van de COVID-19 sneltest houden?

De GGD Almere corona sneltest is ervoor bedoeld om zo snel mogelijk te weten of iemand het coronavirus bij zich draagt. Deze test geeft namelijk binnen een uur al een uitslag weer. Hierdoor kunnen mensen sneller weer aan het werk met een negatieve uitslag danwanneer er gewacht moet worden op de uitslag van de PCR-test. Echter zijn er wel een aantal regels om in het achterhoofd te houden. Het is van belang dat je je aan deze regels blijft houden zolang je nog niet weet of je corona hebt.

Niets meer buitenshuis doen

Bij de GGD Almere corona sneltest is het van belang dat je bij de eerste symptomen niet meer aan het werk gaat. Ook mag je de dagelijkse werkzaamheden buitenshuis niet meer uitvoeren. Contact hebben met anderen dan jouw eigen huishouden is ook niet toegestaan.Dit is lastig wanneer je bijvoorbeeld alleen woont en de boodschappen moet doen. Toch dien je je hieraan te houden. Laat eventueel boodschappen bezorgen en zorg ervoor dat de test zo snel mogelijk ingepland wordt. Zo kun je eventuele besmettingenvoorkomen.

Op de testlocatie zijn regels

Daarnaast is het belangrijk dat je je ook op de testlocatie aan de aangegeven regels houdt. Wanneer je de GGD Almere corona sneltest ondergaat, mag je bijvoorbeeld uitsluitend alleen door de teststraat. Als je echt geen vervoer hebt, mag iemand van jouw eigenhuishouden jou brengen. Draag dan te allen tijde een mondkapje in de auto. Tevens mag je buiten deze persoon geen contact hebben met anderen. Na het ondergaan van de test dien je direct weer naar huis te gaan en te wachten tot de uitslag van de testbinnen is. Daarna volgen eventuele veiligheidsmaatregelen voor een positieve uitslag.

Kan een bedrijfsarts verplicht een coronatest uitvoeren bij medewerkers met symptomen?

Met de komst van het coronavirus zijn er ook zaken veranderd op de werkvloer. Iedereen moet immers de maatregelen opvolgen, maar de bedrijfsarts heeft er ook een taak bij gekregen. Er komen regelmatig mensen met symptomen over de vloer. Dit maakt hetlastig, omdat het liefst iedereen getest moet worden. Toch is dit niet altijd mogelijk. De testen moeten namelijk zoveel mogelijk vrijwilliger uitgevoerd worden. Er kan echter wel veel gebeuren om het testen verplicht te gaan stellen op de werkvloerbij een verdenking van het coronavirus.

Zelf testen en doorsturen naar de GGD

Als er een medewerker met symptomen van het coronavirus bij de bedrijfsarts komt, moet er gelijk een afweging gemaakt worden. De bedrijfsarts heeft vaak enkele coronasneltesten liggen, waardoor er gekeken kan worden of de vermoedens juist zijn. Bij eennegatieve test kan het wel aan te raden zijn om iemand tijdelijk naar huis te sturen. De klachten zijn immers aanwezig en het kan zijn dat er in een te vroeg stadium getest is. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om de medewerker naar de GGD coronatest te sturen, zodat er opnieuw gekeken kan worden of de klachten bij het coronavirus horen.

Verplichten is mogelijk met het coronavirus

Daarnaast kan de medewerker direct in aanmerking komen voor de GGD Almere corona sneltest. In dit geval kun je het ook verplicht stellen om de afspraak te maken of zelf de afspraak in te plannen. Hiermee voorkom je dat er meer besmettingen op de werkvloer plaatsvinden.Ondanks dat het in eerste instantie niet verplicht was om medische onderzoeken te laten doen, zijn er tijdens het coronavirus nieuwe regels ingesteld. De medewerker kan hier ook weinig meer tegenin brengen en er kunnen grotere consequenties ontstaanals de zorg geweigerd wordt.

GGD coronatest in Almere aanvragen

Waar vind je meer informatie over de GGD coronavirus test in Almere?

Er kunnen veel vragen rondom de GGD coronavirustest Almere zijn. Lang niet iedereen ondergaat immers verschillende testen bij artsen of andere specialisten. De corona test is daarbij een geval apart. Je gaat er pas heen wanneer je ook daadwerkelijk klachten vanhet coronavirus ervaart. Dit kan ervoor zorgen dat je het extra spannend vindt en er ook meer informatie over wilt krijgen. Er zijn verschillende manieren om te weten te komen wat het allemaal inhoudt en waar je aan kunt gaan denken.

De website van de GGD raadplegen

De beste manier om informatie in te winnen over de GGD Almere coronavirustest is door op de website van de GGD in Almere te kijken. Er is namelijk een volledige website gewijd aan het coronavirus en de testen die afgenomen kunnen worden. Zo zie je niet alleen waar de dichtstbijzijndetestlocaties zijn, maar kun je ook direct zien waarop getest gaat worden. De volledige werking van de corona test staat namelijk uitgelegd. Om jou zoveel mogelijk te helpen, kun je dus voldoende doornemen. Mocht je dan willen weten wat de verschillenzijn tussen de testen, dan staat dit hier ook allemaal omschreven.

De website van de overheid geeft veel informatie

Daarnaast kun je gaan kijken op de website van de overheid. Ook hier vind je namelijk voldoende informatie omtrent de GGD Almere coronavirustest Almere. Via deze website word je van alles op de hoogte gehouden en worden ontwikkelingen ook duidelijk. Zodra er bijvoorbeeldveranderingen in de corona maatreglen komen, staan deze direct op deze website vermeld. Dit kan ervoor zorgen dat je niet meer zonder vragen komt te zitten en uiteindelijk dus ook dat je veel meer te weten bent gekomen. De stap tot het maken van een afspraakis hierdoor eenvoudiger geworden en je kunt via de websites zelfs direct doorklikken naar de juiste pagina.

GGD Almere - coronavirus test

Corona Test Almere

Waardering: 9.47/10 – gebasseerd on 217 reviews
  • Almere
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Gooi & Vechtstreek,Flevoland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *